info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Aanpassing menu

Gepost in: Stage

Voor de geinteresseerden, 1 van mijn stageopdrachten is een 100% vindgarantie website maken. Daar komt een goed user-interface-ontwerp bij kijken om dit voor iedereen makkelijk en overzichtelijk te houden. Hoe dit beter te testen dan op mijn eigen weblog. Ik was namelijk wat artikelen door aan het lezen en kwam zo wat nuttige tips tegen wat betreft navigatie op een website.

Sommige zullen het gezien hebben anderen niet, maar Ik heb het menu aangepast. Je zult zien dat als je met de muis over het menu heen gaat dat er donkerrood met zwart verschijnt. Zou men klikken dan wordt die link1) disabled. Dus een witte achtergrond en een grijze tekst. Men kan er niet meer op klikken. Ook wel logisch aangezien als je op de home pagina bent je niet op home hoeft te kunnen klikken, je bent er inmiddels al.

Zou je dieper de site in gaan door bijvoorbeeld een bericht of fotoalbum te openen dan zul je zien dat respectievelijk Archive en Fotoalbum een witte achtergrond houden alleen de tekst wordt nu rood, dat betekent dat er op geklikt kan worden.

Verder wordt er nu gebruik gemaakt van 'breadcrumbs', sommige kennen ze andere niet. Ze worden gebruikt om de gebruiker te laten zien waar hij/zij ergens zit op de website. Omdat hoe groter een website wordt hoe sneller je de weg kwijt raakt.

Voor menig niet interesant maar voor mij stage van cruciaal belang.

1) Een woord of zin waar men na klikken doorgestuurd wordt naar een andere pagina.

Top

Reacties op 'Aanpassing menu' (2)

Door: Roy op zondag 10 September 2006 12:39
Heej Mike, om maar even door te gaan over het gebruiksgemak van jouw eigen site! Ik zie dat je geregeld foto's toevoegd (van bijvoorbeeld 71 naar 78) maar ik heb het idee dat ik niet alle foto's te zien krijg, namelijk alleen de vier nieuwe foto's die staan weergegeven op de homepagina! Waarom snap ik dat niet? Hellup! Cusje
Door: Mikie op zondag 10 September 2006 12:44
Hallo Royke,

Dat laast gewoon zien welke foto's er als laatste zijn toegevoegd. Dus de laatste 4. Dus als je even niet op de site bent geweest dan heb je kans dat je bepaalde foto's misloopt. Maar wat je dan dient te doen is gewoon even alle fotoalbums afstruinen naar nieuwe foto's. Er wordt namelijk geen melding gemaakt van nieuwe foto's. Dat stimuleerd menigeen om terug te komen naar de site en niet binnen 5 seconden weer weg te zijn ;).

Maar daar had ik dus zelf ook al gedacht. Ik ga kijken of ik hier geen creatieve oplossing voor weet.

dag dag

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):