info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Zondagraadsel #5

Gepost in: Humor

Inmiddels komt het wat op gang die zondagraadseld. Erg leuk. Ik merk wel dat de meningen verdeeld zijn over de inhoud het raadsel. Maar ik zal kijken of ik voor deze week een betere kan beschrijven.

Oplossing zondagraadsel #4

Een goede bijdrage deze week. Blijkbaar doet wielrennen het dan blijkbaar toch wel goed. Maar David en Rudi hebben beiden een poging gewaagd. David komt met het feit dat het een eewieler zou zijn. wat een goede creatieve oplossing was, maar natuurlijk niet het antwoord wat ik zocht.

Maar na een heel nuchter antwoord in eerste instantie gaf Rudi toch wel het antwoord waar ik naar op zoek was. Het is namelijk (hoe stom ook volgens Rudi) dat Harm 3 banden gebruikt in de race en 2 wissels maakt.

Elke keer na 250/3 km. Dus hij rijdt eerst op band A en B, daarna op A en C en daarna op B en C. ZO is er op elke band evenveel gereden.

Natuurlijk kun je je afvragen waarom hij in godsnaams dezelfde band er nog een keer opdoet, aannemende dat hij dat gedaan heeft omdat hij geknapt is of iets dergelijks. Die kapotte band kan er niet nogmaals op. Maar dat was hier gelukkig ook niet aan de orde. Gelukkig is de nieuwe van deze week een hele bekende.

Zondagraadsel #5: Lampen

Arnold heeft een huis gekocht op 14 maart 2008 dat al enige jaren leeg staat (sinds dezelfde maand 1990). Een krot kan het net niet genoemd worden. Maar het lijkt hem een uitdaging om dat helemaal op te knappen. Die 30.000 euro is dan een goede investering.

Nu wil het geval dat er 3 lampen boven zijn waar hij de schakelaars niet van kan vinden. Nergens zijn ze te vinden. Hij kijkt in de meterkast en daar zijn wel 3 schakelaars. Daar staat bij 'lampenboven', dus die heeft hij nodig. Hij wil maar EEN keer naar boven lopen en niet meer naar beneden komen om te achterhalen welke schakelaar bij welke lamp hoort. Hoe kan Arnold dit voor elkaar krijgen?
(Hij kan de lampen niet zien vanaf beneden)

Eerder verschenen:
Zondagraadsel #1: De grote Zwemrace
Zondagraadsel #2: Als je de weg kwijt bent
Zondagraadsel #3: Leeftijd
Zondagraadsel #4: De wielerronde


Top

Reacties op 'Zondagraadsel #5' (4)

Door: Yvette op maandag 10 Maart 2008 09:11
Ow, hahaha. Ik was nog niet zo ver met lezen en had de oplossing nog niet gezien. Maar je geeft het antwoord toch nog eigenlijk niet hier. Denk nog steeds dat die van mij klopt, haha.

Maar de oplossing voor deze week. Hij zet alle drie de schakelaars aan, zodat de lampen boven aan gaan. Hij wil niet meer naar beneden om te achterhalen welke schakelaar waar bij hoort, dus blijft ie lekker boven waar het licht aan is.
Kus Yvette
Door: Mike van hoenselaar op maandag 10 Maart 2008 14:30
nou dat is dus nog niet volledig, hoe weet je nu welke lamp bij welke schakelaar hoort?
Door: Rudi op vrijdag 14 Maart 2008 14:38
1 schakelaar omzetten en lekker ff naar de kroeg om de hoek gaan.

Goed zat terug komen van de kroeg, dezelfde schakelaar weer uit, en een andere aan.

Naar boven lopen, kijken welke lamp dan brandt, vervolgens van de 2 lampen die niet branden voelen welke er gloeiendheet is (dat doe je niet als je nuchter bent..) et voila (da's frans voor en nu jij weer).
Door: Mike van hoenselaar op vrijdag 14 Maart 2008 16:08
et voila = hebbes of eureka ;-)

mooie uitleg Rudi, had het zelf niet beter gekunt :D

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):