info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Ramazan

Gepost in: Stage

Deze post is het bewijs dat ik een poging ga doen om mijn lichaam, geest en geweten in het reine te krijgen. Dit ga ik doen door 30 dagen tussen 5 uur ’s ochtends en 7 uur ‘s avonds niet te eten, te drinken, te roken en te vrijen. Een nieuwe periode, een nieuwe tijd waarin ik de nieuwe Mike zal leren kennen.

Hier het stukje wat mij heeft aangezet om het ook te gaan doen.
[Bron: www.ramadan.nl]

Tijdens de Ramadan eten en drinken moslims niets tussen de dageraad en zonsondergang. Voor de dageraad gebruiken ze een maaltijd die ‘Sahoor’ wordt genoemd en na zonsondergang een maaltijd die ‘Iftar’ wordt genoemd. Voor Sahoor worden speciale, zeer gezonde maaltijden bereid. Voor Iftar eten de mensen in Noord-Afrika een dikke soep die ‘harira’ wordt genoemd. Het vasten wordt in Arabië onderbroken met dadels en Arabische koffie; in Turkije met olijven en thee; in India met zoete melkdranken en fruit.

Het doel van het Islamitische vasten is niet om gewicht te verliezen of om een ziekte te genezen (d.m.v. dieet). Het vasten in de Ramadan veroorzaakt namelijk geen ondervoeding, omdat er geen vermindering van calorieën wordt voorgeschreven voor het ontbijt, noch voor het ontvasten. Het vasten gedurende 13-14 uren per dag, 29 of 30 dagen lang, is wel een ideale manier om met ongezonde gewoontes zoals overmatig roken, eten en koffie drinken op te houden.

Pas in dit tijdperk van dieet wordt het ook voor niet-moslims duidelijk dat het vasten iets heilzaams is. Het vasten zuivert de darmen, herstelt de maag, ontdoet het lichaam van achtergebleven schadelijke stoffen en helpt het overtollige vocht dat opgeslagen is kwijt te raken. Het geeft rust aan het hart, bevorderd de bloedsomloop en helpt om van eventuele gezetheid af te komen. Mensen die vertrouwd zijn met het vasten hebben zichzelf leren bedwingen. Door het jaarlijkse vasten kan een moslim eigenschappen aanleren als dicipline, uithoudingsvermogen, zelfbeheersing en respect ten aanzien van de medemens en de schepper. Elke dag dat men vast is een overwinning over begeerten en lusten. Mensen die vasten voelen zich goed en hebben een gevoel van innerlijke rust en vrede. Zelfs als men niet eens een pondje verliest, voelt men zich beter na het vasten gedurende de Ramadan.

Vanaf zonsondergang gaan families en kennissen bij elkaar op bezoek om goed te eten. Men heeft immers de hele dag nog niets in de maag gehad. Er worden ware feestmaaltijden opgediend. Mierzoete gebakjes om energie op te doen, de typische ramadan-soep 'Harira', lekkere hoofdgerechten en massa's fruit... Het nuttigen van de maaltijd kan dan ook enkele uren in beslag nemen. Je mag niet alles overhaast binnenschrokken, want dan raakt de maag overbelast.

Inmiddels heb ik er dus 1 dag op zitten. Ik kan je zeggen, zolang ik bezig ben zal de honger mij niet pakken. Maar de dorst, het vocht waar ik naar verlang door de dag heen is nu toch al wel zwaar. Maar niet aan denken zullen we maar zeggen.

Het vrijen zal niet zo’n groot probleem worden, aangezien ik dag en nacht aan het werk ben en enig persoon van het eva geslacht die op mijn pad verschijnt de spreekwoordelijk 'lat' niet lager zal kunnen leggen. Ik denk dat ik maar een halfjaarlijkse kuisheid als deugd ga nemen.

Een ander “nieuw” nieuwtje wat mij ten gehore is gebracht deze week en ik jullie daarom niet wil onthouden. Mocht een willekeurig mannelijk individu en een willekeurig vrouwelijk individu op een willekeurig moment uit lust elkaars verlangen niet langer kunnen weerstaan en het zou tot een uitspatting van passie en erotiek komen, dan dient de man met het volgende rekening te houden.

Indien de man tijdens de uitspatting in de ogen van zijn genotpartner kan kijken dan zou hij na het willekeurige moment een vrouw gevonden hebben. Dan zou hij met deze het huwelijksbootje in moeten stappen. Zou hij tijdens de uitspatting alleen de rug zien dan is hij van enige verplichting verlost.

Daar ik natuurlijk wat onderzoek heb gepleegd en ik nergens heb kunnen vinden of er enige kern van waarheid in zit ben ik wel benieuwd wie mij hier meer over kan vertellen.

Top

Reacties op 'Ramazan' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):