info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Megapixel wordt Gigapixel

Gepost in: Overig

Ben je iemand die gewend is aan digitale fotografie en vindt dat 10 Megapixels al weinig is? Dan heb ik iets wat je denk ik wel interessant zal vinden. Ik werd door een maatje gewezen op een website (www.xrez.com) die door middel van Google Maps de mogelijkheid geeft om in te zoomen op een foto van Boston. Google Maps is zoiets als Google Earth, het inzoomen op de wereld.

Niets nieuws zou je zeggen alleen bij een 10M camera kun je al redelijk ver inzoomen op detail te onderscheiden. Maar als ik je nu vertel dat je 2km kan inzoomen. Dus een persoon van 2 meter is nog minder dan 1 pixel als je de totale foto ziet maar als je in gaat zoomen krijg je de persoon tot een grootte van 4 centimeter. Haarscherp! Dat zijn dus Gigapixel camera's. Iets wat ik niet kan betalen maar wel mooi om te zien.

Nu is het nog altijd zo dat de sateliet het toch nog altijd beter kan(zie Maps en Earth), maar dat de consument nu de mogelijkheid krijgt om hier een hapje van mee te pikken is wel erg mooi. Sites zoals Flickr zullen dan hun datalimiet maar eens flink op moeten schroeven. ;)

Hieronder een voorbeeldje.

Boston uitvergroot

Hierboven kun je dus zien hoe klein de eigenlijke foto is. Terwijl hieronder diezelfde foto is weergegeven maar dan ingezoomd.

Boston ingezoomd

Top

Reacties op 'Megapixel wordt Gigapixel' (2)

Door: David op woensdag 20 December 2006 15:01
En nou maar leuke dingen zoeken... er MOET toch wel iets ranzigs op staan...
Door: Marc hensen op donderdag 21 December 2006 11:30
Bij deze een afbeelding van 8,6 gigapixel! :-P

http://haltadefinizione.deagostini.it/

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):