info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Navigeren op Second Life met je gedachten

Gepost in: Overig

Second Life

Second Life is inmiddels al een miljoen keer besproken volgens mij, dus daar ga ik het echt niet meer over hebben. Leuke van dit filmpje is wel dat je gewoon met je gedachten je computer aan kunt sturen. In dit geval Second Life. Hoe ziekelijk vet is dat.

Het is gedaan door een Japans onderzoeksteam door een BCI-systeem te ontwikkelen. Vraag me niet wat het is, maar het staat voor Brain Computer Interface, wat er dus voor zorgt dat je nu met je gedachten kunt lopen op Second Life, zonder gebruik te maken van een muis of dergelijk ander navigatietool dat we kennen.

Het werkt aan de hand van het herkennen van bepaalde zintuigen. Een elektro- encefalogram (Ook geen idee wat het is) herkent bepaalde signalen van je hersenen als je bijvoorbeeld denkt aan de woorden als 'voeten' en 'linker- / rechterarm' en zit deze om in beweging. Dat is een mooi stageproject geweest van iemand :P.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt om dit concept zo uit te werken dat we volledig een spel kunnen besturen met alleen onze hersenen. Zouden ze nu ook een virus in mijn hoofd kunnen stoppen? Of alleen gegevens eruit kunnen halen :D.


via:SecondLifeCrew

Top

Reacties op 'Navigeren op Second Life met je gedachten' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):