info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Nationale IQ test 2008

Gepost in: Overig

Het was weer zover. De nationale IQ test kwam weer op TV. Normaal die ik hem altijd op TV, maar nu was ik het helemaal vergeten om die kennistest van formaat te doen. Het blijft een indicatie natuurlijk. Maar dit jaar wilde ik de test toch ook online maken. Dat gaat namelijk ook heel gemakkelijk.

De IQ test

De test van dit jaar was naar mijn inziens erg moeilijk. Ik kan zo 5 vragen zeggen die ik fout had. De pauze in de vragen online vind ik erg handig, zo kun je tussendoor toch nog even bijkomen.

In 2006 had ik een IQ score van 120. Wat niet onaardig was. Vorig jaar haalde ik een score van 118, wat een terugval betekende, maar ze hadden flink wat aan de test veranderd en gesleuteld. Dit jaar was een hele rare verrassing. Naar mijn mening had ik menig vragen echt fout beantwoord. Maar dat maakte voor de uitslag niet uit. Ik kwam uit op een score van 130 :s! Geen idee hoe ik dat nou weer voor elkaar gekregen heb. Misschien omdat ze de leeftijdsgroep breder hebben getrokken. Ik hoefde alleen aan te geven dat ik jonger dan 35 was.

Nationale IQ test uitslag Mike van Hoenselaar 2008

Verder vond ik de vragen echt moeilijk. Vooral taal was pittig. En het stuk waarbij je studentenpassen moest herkennen was heel erg moeilijk. Ik vond de plaatjes in goede volgorde zetten ook niet mis. Blijf ik moeite mee hebben. Vooral op snelheid. Ruimtelijk inzicht en wiskunde gingen wel. Maar wat vroeger bij de HAVO was blijk ik nu nog steeds moeite mee te hebben. Verhaaltjessommen. Aaaah, dat was vroeger een kriem zeg. Zelfs nu op snelheid heb ik er nog meer moeite mee. Maar het scheelt dat ik er een partroon in herken en je op een gegeven moment geen foefjes meer hebt in die quizen. Ik lees meestal alleen de laatste zin en zo terug, omdat ik weet dat ze me daarbij vorig jaar ook al genekt hebben. De vraag van het filmpje van de Lama's zag ik aankomen. Dat is vaker bij dat soort vragen. Gewoon letten op alles. Kleur, vorm, tekst, tijd, plaats, echt alles. Een mooi voorbeeld is het volgende filmpje, deze zou zo in de quiz kunnen:Bekijk dit filmpje en tel het aantal keer dat het witte team de bal overgooit. Lijkt makkelijk, maar probeer het juiste antwoord maar eens te zeggen. Succes.

Top

Reacties op 'Nationale IQ test 2008' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):