info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

3D Graffiti van graffiti artiest DAIM

Gepost in: Overig

Nu is graffiti niet iets wat me interesseert, maar voeg je er wat techniek aan toe, dan heb je mijn aandacht heel erg snel. Ditmaal is het de graffiti artiest DAIM gelukt om een 3D vorm van graffiti te 'spuiten'.

De graffiti artiest DAIM, die ook meegewerkt heeft aan Nextwall, heeft nu toch echt iets vets gemaakt. Voor mij namelijk wel. Voorheen kun men ook al overal graffiti spuiten, maar het is net zo goed voor het mileu. De graffiti gaat er niet zo snel af en de politie vind het maar al te leuk om die graffitispuiters een klein geel bonnetje te geven.

Tagged in Motion van DAIM

Daar is nu dus wat op gevonden. 'Tagged In Motion' noemt DAIM het. DAIM heeft het voor elkaar gekregen om met de juiste technologie in het wilde weg te kunnen spuiten. Punt is alleen, dat het voor het blote oog niet zichtbaar is. Het is namelijk in 'virtual reality' gedaan. In een grote hal, met drie camera's in piramidevorm opgesteld via 'motion capture' de beweging en positie van een virtuele spuitbus.

3D graffiti via virtual reality

Hij heeft zelf een virtual reality bril op en ziet dus zelf wat hij aan het maken is. Een 3D weergave van graffiti is het resultaat. Hij kan namelijk overal bewegen tussen de drie camera's. Mooie is ook nog dat hij via een Bluetooth controller de kleuren, dikte, type lijn en opvulling van de 3D graffiti kan wijzigen.Een super project!

Top

Reacties op '3D Graffiti van graffiti artiest DAIM' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):