info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 3 bij WebsDesign // Arcen.nl

Gepost in: Stage

De derde week stage bij WebsDesign Venray. Een wat rustiger weekje, maar desalniettemin een super week.Weer veel geleerd. WebsDesign zorgt deze week voor inzicht in het proces wat vooraf gaat aan het designen, het Interactie Ontwerp. Voor Arcen.nl is er deze week een Interactie Ontwerp gemaakt. Veel werk maar zal je uiteindelijk heel erg veel werk besparen. Uiteindelijk is er deze week ook nog aandacht besteed aan het haalbaarheidsonderzoek van de WebsDesign bedrijfsweblog.

Alweer 15 dagen erop zitten. WebsDesign op een rustiger pitje. Niet iedereen was er deze week, maar toch een hele berg werk verzet. Voor mij de taak om na het vooronderzoek van vorige week aan het Interactie Ontwerp van Arcen.nl te werken. Wat een klus.

Interactie Ontwerp Arcen.nl

De maandag ben ik persoonlijk toch begonnen aan het Interactie Ontwerp. Er was nog geen contact geweest met de klant, maar gezien de geringe tijd in de strakke planning moesten we toch door.

Dinsdag kwam vanuit de klant een eerste reactie . Hij vertelde dat het document er goed uitzag en hier en daar een kleine opmerking had. Super dus. Woensdag had ik zoals afgesproken het IO af en heb ik het ter beoordeling naar Sjors gestuurd. Deze heeft er de eerste opmerkingen op aangemerkt en deze heb ik donderdag afgewerkt. Wat een werk een fatsoenlijk Interactie Ontwerp maken. Vooral als de website flink van omvang is. Je moet aan de hand van de eerder opgesteld persona's en scenario's schermen gaan ontwerpen welke gegeven wanneer en op welk moment zichtbaar zijn. Hierbij heb ik vooral geleerd dat een goede structuur heel erg belangrijk is. Hoe stroomt je informatie inzichtelijk krijgen. Welke pagina's er zijn, welke door wie en wanneer aangeroepen kunnen worden. Heel erg leerzaam. Af en toe een langdurend werkje dat door het feit dat het niet variërend is nog wel eens voor verveling wil zorgen.

Haalbaarheidsonderzoek Corporate Blog

Toch ook over dit project nog wat te melden. Ik heb hiervoor materie en content gezocht om mijn onderzoek kracht bij te zetten. Ik ben nu zover dat ik de structuur zover goed heb en dat ik al voor een groot deel de inhoud heb verantwoord aan de hand van artikelen.

Aankomende week bij WebsDesign

Deze week zal wederom in het teken staan van Arcen.nl, omdat hiervoor een grafisch ontwerp moet komen. Ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen. Meer hierover komt nog. Verder zal ik verder gaan aan een document waarin kennisdeling en kwaliteitsverbetering centraal staat. In de tijd tussen de bedrijven door zal ik het onderzoek verder realiseren. Deze moet binnenkort ook weer af zijn zodat ik aan het functioneel ontwerp verder kan.

Top

Reacties op 'Week 3 bij WebsDesign // Arcen.nl' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):