info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 7 bij WebsDesign // Venrays voorjaarsdictee

Gepost in: Stage

Alweer 5 dagen erop zitten bij WebsDesign. Die stage gaat me toch snel kan ik je zeggen. Deze week was het vooral het voorjaarsdictee van Venray wat een leukst was om aan te werken, een mooie combinatie van de IMD-peilers. In plaats van onderzoeken en saai tekst blijven typen eens lekker spellen maken en pagina's aanpassen in WebManage (het uniek CMS van Webs).

Haalbaarheidsonderzoek bedrijfsweblog

Eindelijk een afronding van 1 van mijn stagedocumenten, naast mijn plan van aanpak voor het project is het haalbaarheidsonderzoek het eerste product wat opgeleverd wordt. Een hele klus is het geweest. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat er voor WebsDesign zeker mogelijkheden liggen voor een bedrijfsweblog en dat de doelstellingen voor 75% gehaald kunnen worden door een bedrijfsweblog. Dus er is gekozen om een bedrijfsweblog als basis en werkterm te nemen, maar het uiteindelijke product gaat geen bedrijfsweblog heten. Dit omdat de wensen aan het project gewoonweg niet de term bedrijfsweblog dekken. Hierover later meer.

Domeincheck WebsDesign

In de loop van afgelopen week had ik nog een kleine opdracht liggen om de domeinchecker van Webs aan te passen. Misschien weten sommige het nog niet, maar sinds 28 februari 2008 is het mogelijk om volledig nummerieke domeinnamen aan te vragen (bronL sidn.nl). Dus 9292.nl, 112.nl zijn adressen die nu geregistreerd zijn. Maar mijn persoonlijke favoriet is 1337.nl, die helaas al weg is (Wat betekent 1337?). Misschien dat ik 22081983.nl ook een keer ga registeren als ik er iets leuks mee weet (mijn geboortedatum dus). Maar dat  was dus even een aanpassing in de code van de domeinchecker, weer eens wat anders. Hierbij ook meteen wat andere wijzingen die meegenomen zijn:

 • Domeinnamen kleiner dan 2 tekens behalve Duitsland waar het minimaal 3 tekens moet zijn
 • .de domeinen kunnen nog niet volledig numeriek zijn.
 • kleine aanpassingen in weergave van informatie

 

Venraysvoorjaarsdictee

Venrays Voorjaars Kinderdictee

Voor de website van het Venrays Voorjaarsdictee heb ik een omgeving gemaakt voor kinderen uit omgeving Venray. 12 april wordt namelijk het eerste Venrayse Kinderdictee gehouden. Erg leuk project om te doen. Hiervoor moesten er wat pagina's aangemaakt worden en moesten 5 spellen gemaakt worden. Voor mij waren enkele dingen weer nieuw of behoefte opfrissing, maar is een hoop vaktaal dus dat zal ik je besparen. Dit kleine project heeft mij in ieder geval weer even met design, communicatie en ict laten spelen. Precies wat de stage van mij vergt, als IMD'er.

Top

Reacties op 'Week 7 bij WebsDesign // Venrays voorjaarsdictee' (2)

Door: Marc hensen op maandag 31 Maart 2008 01:22
Mike mag ik even iets kwijt? Ben jij nu bezig om te benadrukken dat je voldoet aan je studie of met je stage?

je bent (natuurlijk) met ontzettend mooie dingen bezig binnen je stage. Mijn mening is dat je op dit moment je kwaliteiten wel eens mag gaan benadrukken i.p.v. je kunnen ten opzichte van de studie. Je bent ontzettend lekker bezig en je hebt het (naar mijn idee) ontzettend naar je zin. Daar gaat het uiteindelijk om en met je eindscriptie hoor je dat te benadrukken.

// Marc
Door: Mike van hoenselaar op maandag 31 Maart 2008 11:36
Marc,

helemaal gelijk, maar volgens mij doe ik dat ook. Ik geef wel degelij kaan wat ik kan en wat ik in petto heb. Ik geef puur en alleen aan dat het een project is wat alle peilers heeft van de IMD-opleiding. Hiermee geef ik niet aan dat ik mijn opdrachten uitwerk volgens de standaarden van school. Dat zou jij toch moeten weten dat ik dat nooit doe hahaha.

Maar je vraagt dus van mij om meer kwaliteiten te laten zien? Je bedoeld hiermee wat? Volgens mij beschrijf ik elke week hoe het gaat op mijn stage en de opdrachten die ik hier doe. Ook geef ik aan waar mijn belangrijkste leerpunt zit als je het dan hebt over kwaliteit. Ik treed hierbij express niet in detail of technische vaktermen omdat ik wil dat het voor iedereen leesbaar is.

Het hoe, waarom e.d. schrijf ik idd in mijn afstudeerscriptie.

Misschien begrijp ik de strekking van je vraag niet, maar ik wil het er zeker een keer over hebben. Marc, bedankt voor je input. Wordt erg gewaardeerd.

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
 1. (verplicht)
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

 5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
 6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
 7. Onthoud mijn gegevens:
 8. E-mail mij de reactie(s):