info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Searchme: Zoeken in plaatjes

Gepost in: Trendensity

Plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden zeggen ze wel eens. Dat moeten de makers van de zoekmachine Searchme ook gedacht hebben. Deze hebben sinds begin dit jaar een nieuw soort zoekmachine ontworpen.

Logo Searchme

Searchme

De vernieuwde zoekmachine Searchme heeft een manier gevonden om op een andere manier te zoeken. Namelijk via screenshots van websites. Dit is nieuwe manier van zoeken, maar hierbij vind ik dat gebruikers zo niet zoeken. Verder worden eerst categorieen weergegeven op basis van je zoekactie. De categorieen zijn redelijk nuttig als je weet wat je zoekt. Dus dat je heel snel bepaalde resultaten niet te zien krijgt (Zie onderstaand plaatje). Hetzelfde principe als in google een -teken voor een woord zetten om deze term niet mee te nemen in de zoekopdracht.

Vacation Spain zoekquery op Searchme

Ik vraag me af of het Searchme-principe werkt. Ikzelf zoek namelijk niet in plaatjes in een zoekmachine. Jij wel? Ik zoek op inhoud. Hoe wil je aan de hand van plaatjes beoordelen of een website deugt? Searchme gebruikt plaatjes op basis van zoeken. Iets dat David zich ook afvraagt in zijn enquete in het algemeen. Hoe ontwerp beoordeeld wordt bij keuzes in aankoop. Ik ben benieuwd wat hieruit komt. Ik denk dat betrouwbaarheid en merkgevoel wel degelijk van belang is door middel van vormgeving, maar ik denk niet dat dat bij zoeken meer relevantie op kan leveren. Niet in de prominente positie waarin Searchme het giet. Ik zie het meer als eventuele extra optie.

Screenshot van de Searchme zoekmachine

Als je zoekt op Vacation Spain, krijg je heel erg tegenvallende resultaten. Vooral de plaatjes zeggen mij niks over een vakantie in Spanje. Het eerste plaatje is een plattegrondje van Spanje. Nou leuk, ik wil toch weten hoe het eruit ziet. Ik zoek sfeerbeelden, een beleving. Deze mis is bij Searchme enorm. Misschien dat door het gedrag van haar gebruikers dat de resultaten beter worden. Ik blijf het project in ieder geval volgen.

Voor de geinteresseerden kun je zelf gaan zoeken op beta.searchme.com. Het project is namelijk nog niet voor het publiek beschikbaar. Ik heb me even als tester aangemeld en heb wel de toegang tot de zoekmachine gekregen die ik graag met jullie deel.

adres: beta.searchme.com
inlognaam: mike@websdesign.nl
wachtwoord: welkom234

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Top

Reacties op 'Searchme: Zoeken in plaatjes' (1)

Door: Martijn op donderdag 2 Oktober 2008 18:00
Ik besprak eerder de zoekmachine Searchme op ons blog. Ik moet zeggen dat ik er niet echt enthousiast over ben. Het is feitelijk alleen maar een skin voor zoekresultaten. Iets dat bijvoorbeeld in combinatie met de BOSS api van Yahoo beter uit zijn verf zou komen.

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):