info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Live alle vliegtuigen volgen

Gepost in: Maandaglink

Maandaglink? Vandaag? Euhm ja. Dat krijg je als je een hoop tegelijkertijd doet en geen vrouw bent.

Hierbij de maandaglink voor deze week. Het is een nieuw concept om de actuele vliegtuigen boven schiphol te zien. Ik gaf eerder al aan dat er al de mogelijkheid was om ook treinen live te zien rijden. Nu er ook nog vliegtuigen bij zijn gekomen rest alleen de bus, taxi en metro nog en dan kunnen we het vervoer waar men zelf niet afhankelijk van is, goed in de gaten houden. Nu kun je me tenminste aan zien komen de 25ste januari. ;)
 
Via Google Earth is nu het vliegverkeer rond Schiphol live te volgen. Er is een systeem (door Geluidsnet ) ontwikkeld waarmee vliegtuigbewegingen worden geregistreerd en op Internet gevolgd kunnen worden.Net zoals bij de treinen is ook hier uniek dat all vliegtuigen boven Schiphol real-time weergegeven wordt. Het basisidee is ontstaan door het tracken van het geluid wat de vliegtuigen maken bij overkomen, maar als reiziger kun je er goed je voordeel mee doen. De bewegingen kunnen zowel direct via Google Earth als via het web worden bekeken.

Toch vind ik persoonlijk de bussen real-time zien een betere toepassing (duurt nog wel even, Hermes do your thing!). Aangezien ik als student moet rennen om vaak de bus te halen, kan ik (met blik op de toekomst) via mijn telefoon en dat overzicht zien waar mijn bus is en of hij er nog staat. Scheelt stress, adem en een hele hoop tijd.

Top

Reacties op 'Live alle vliegtuigen volgen' (3)

Door: Yvette op zondag 21 Januari 2007 14:29
Heej haj hallow ;)
Hoe laat vlieg je de 25ste dan eigenlijk?? Anders zit iedereen donderdag heel de dag vliegtuigen te bekijken in de hoop die uit Turkije aan te zien komen..:P
En ben je vrijdags dan al in het dorp te vinden?? Zal wel hè!?
Tot snel!
Dikke kus
Door: Mike van hoenselaar op zondag 21 Januari 2007 15:29
Ik vlieg donderdag 25 januari 2007 om 05:05 in Antalya naar Istanbul waarna ik daarna (07:45) door vlieg naar Amsterdam (vluchtnummer: TK1951). Mijn geplande aankomsttijd 10:40.

Moet nu dus best wel accuraat in de gaten te houden zijn. ;)

De vrijdag ben ik helaas niet in Horst, of misschien heel ff, maar ga 's middags naar Eindhoven. Eerst even naar school om wat dingen te regelen en daarna met wat vrienden de stad in.

In de avond ga ik naar Son toe om haar verjaardag te vieren. Gaat helemaal goed hè Son ;).

De zaterdag is AKEE night. De rest is (nog) blanco.
Door: Wolter op vrijdag 18 Mei 2007 23:47
Ik hoop dat het bericht op de juiste plek terechtkomt: Hulde voor degene die dit onder de aandacht heeft gebracht. Geweldig dat je nu een veel beter beeld hebt van wat er boven je overvliegt en wat de bestemming is. Hopelijk blijft http://radar.vlieghinder.nl/ lang in de lucht...

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):