info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Pokeren zoals het hoort

Gepost in: Vrienden

Het is inmiddels alweer oud nieuws, maar omdat de troffee alweer bijna terug moet, maak ik er toch nog even een melding van. Ik heb enige tijd geleden namelijk het grote pokertoernooi in Horst gewonnen. Pokervereniging 'De Lange' organiseerde voor het eerst sinds ik terug ben uit Turkije, weer zo'n groot toernooi. Er waren dit keer 50 man komen opdagen.

De laatste pot

Na een harde strijd van 8 uur zitten en ENORM veel geluk, werd de laatste pot als volgt gewonnen:

Ik kreeg een Jack-6 suited (schoppen in dit geval) en mijn tegenstander na het openleggen pocket-Q. De blinds waren 10.000-20.000 en ik had de small blind. Ik raisde met 20.000 waarna mijn tegenstander callde en een re-raise deed van nog eens 40.000. In een gekke bui en callde zijn re-raise.

Toen de flop viel, viel er een 10 en 8 schoppen en nog willekeurige lage 3de. Ik dacht die is binnen en raise all-in. Hij begon te twijfelen en zette het op een denken. Uiteindelijk callde hij en ik schrok dus wel degelijk toen ik zijn pocket-Q zag.

Voor de echte pokeraars is het volgende bijna onmogelijk, omdat de kans dat dit valt enorm klein is. Je zou verwachten dat de river (4de kaart) een boer zou kunnen zijn, maar er viel een 6. Voor mij nog steeds niet ideaal, omdat hij nog steeds de hoogste pair had. De enige out kaarten die ik nog had waren 3 boeren en 2 zessen. Dat is een kans van ((3+2)/(52-8) = 1 op 9) Alle andere 35 kaarten konden dus niks uitmaken om mij te laten winnen.

Je raadt het inmiddels wel. Mijn kaart viel! en wel een 6. Ik won van een pocket-Q met een triple 6. Einde avond en een mooie troffee rijker. Cafe de Lange bedankt. Nu op naar het volgende toernooi om mijn titel te verdedigen. ;)

Top

Foto's van 'Pokeren zoals het hoort' (4)

 1. Pokertrofee
  85x bekeken

  dsc02728-800.jpg

 2. 51x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 3. De grote pokertroffee
  68x bekeken

  dsc02728-800.jpg

 4. 62x bekeken

  dsc02728-800.jpg

Top

Reacties op 'Pokeren zoals het hoort' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
 1. (verplicht)
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

 5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
 6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
 7. Onthoud mijn gegevens:
 8. E-mail mij de reactie(s):