info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Good vs. Bad presentation

Gepost in: Klaag maar raak

Nou ik kwam zojuist een leuke op Flabber tegen (via Xenius), over Microsoft Powerpoint. Iedereen kent het wel. Het standaard Microsoft programma waarmee je 'fatsoenlijke' presentaties kunt maken. Het KAN wel, alleen niemand doet het.

Dit filmpje geeft mooi weer wat er allemaal schort aan de meeste powerpoint presentaties.


Nu volg ik niet voor niets een ict media design opleiding bij de fontys waar je van het begin almet dit soort dingen geconfronteerd wordt. Nu na 3 jaar in de opleiding, hebben sommige nog steeds niet door hoe je een fatsoenlijk presentatie moet maken. Je zult zeggen dat is best erg. Erger vind ik het dat tijdens onze Toegepaste Psychologie minor je presentaties ziet van communicatiestudenten, waarvan je ook mag verwachten dat ze weten hoe je de boodschap gecommuniceerd krijgt naar je doelgroep, een degelijke presentatie in elkaar moet weten te zetten. Niets blijkt minder waar.

Nu wil ik niet zeggen dat ikzelf nu super presentaties kan maken, maar daarom geef ik ook onze laatste presentatie uit diezelfde psychologieminor te downloaden. Deze presentatie is in Adobe Flash (voorheen Macromedia Flash) gemaakt. Hij gaat over Jim Collins. Een leider van formaat. Bekend om zijn niveau 5 leiderschap model.

Gewoon even downloaden en runnen, daarna mij even vertellen wat je ervan vond. haha. Mijn docent Psychologie was er erg van onder de indruk, hij wilde hem zelfs in zijn eigen collectie doen, omdat hij zo vernieuwend en duidelijk was. Complimentje voor mij en de groep dus. Je kunt onze presentatie over Jim Collins downloaden door op presentatie over Jim Collins te klikken. Of hieronder een kijkje te nemen.Dit is trouwens de 100ste post van Trendensity by Mike van Hoenselaar. Iedereen bedankten op naar de 200!!

Top

Reacties op 'Good vs. Bad presentation' (4)

Door: David op dinsdag 12 Juni 2007 12:34
gast, als je dan een prez online plaatst, doe dan wel de goede, deze is nog maar half af.

enneh... hoezo kan je dat ding niet online bladerbaar maken, gewoon ff de swf embedden en klaar...
Door: Mike van hoenselaar op dinsdag 12 Juni 2007 12:51
ok final versie is upgeload. Mijn excuses.

en heb de prez maar meteen ff geembed dan. :P
Door: Peter de vries op maandag 15 Maart 2010 11:43
Met alle respect. De slides bevatten teveel text en zijn door de verschillende kleuren en lettergroottes te druk.

Het is bovendien overbodig en narcissistisch het gezicht van die man op elke slide te hebben.

Slidenummers zijn overbodig en hebben geen toegevoegde waarde voor een presentatie.

Ik zie eigenlijk alleen maar text die je publiek afleidt als je erover praat. Probeer eens met afbeeldingen te werken, en de text die op de slide staat eraf te halen en gewoon te vertellen. Je presentatie moet een extensie van het vertelde verhaal zijn, niet het verhaal zelf.
Door: Mike van hoenselaar op zaterdag 19 Juni 2010 13:12
@peter de vries
Bedankt voor je reactie. Ik denk dat het verschilt wat er op een dia hoort te staan. Ik denk dat als ik mijn presentatie online had gezet met jouw feedback jij er nu niets van had gebakken. Je hebt gelijk als je zegt hoe meer tekst hoe minder de aandacht van je luisteraars bij jou als persoon.

Slidenummers vind ik wel degelijk wat toevoegen. Het geeft voortgang aan. Men weet nu hoe lang ene presentatie nog zal duren, of in ieder geval of ze tegen het einde aanlopen. De ene sheet duurt 10 minuten en de andere 1. Dat klopt. Ik blijf de meerwaarde wel degelijk zien.

Het tonen van een gezocht op elke dia is inderdaad wat overdreven, maar stoort mij persoonlijk niet. Het blijft namelijk een presentatie over 1 persoon.

Afbeeldingen werken inderdaad altijd erg netjes, maar de boodschap die ik wilde vertellen kan moeilijk in een afbeelding gepakt worden.

Nogmaals bedankt voor je feedback.

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):