info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Viral Fontys 'Urban Art' geslaagd!

Gepost in: Fontys

Jongens van dezelfde opleiding als ik hebben voor een ander festival dan ons groepje ook de opdracht gekregen een viral te maken. Deze viral is voor MADD // Make A Difference Day  Image Radio Festival dat op 2, 3 en 4 november in het stadscentrum van Eindhoven gehouden wordt.

Image Radio Festival

 

Make A Difference Day - MADD

 

Interactieve excperimenten in het openbaar...dat is niet iets dat zomaar gerealiseerd kan worden. Dus..wat doet Image Radio?

Heb je ooit van interactieve kunst gehoord of gezien? Het is kunst die je kan beinvloeden of manipuleren, of kunst die reageert op zijn omgeving. Dat is het soort kunst waar we tijdens Image Radio mee bezig zijn, met de nadruk op schermen.

Door heel Eindhoven zijn er diverse installaties. Sommige zijn gemaakt uit grote LED-schermen, sommige projecten bestaan uit beamers en schermen. Er is zelf een project dat is gebouwd uit muggenetten met projecties erop, waar je dan weer doorheen kan lopen.

Kom ook!

De viral 'Urban Art'

De jongens hadden dus straatprediker Arnol Kox gevraagd om mee te werken aan hun viral. Op de site van het Eindhovens Dagblad is een filmpje te zien van Arnol. De hele viral was in het kader van hun project op het Image Radio Festival, 'Urban Art'.

Naar eigen zeggen: Urban is letterlijk vertaald 'stedelijk'. Arnol Kox is Urban Eindhoven. Als je Arnold dus onderspuit met graffiti, maakt dit, URBAN ART. 

Arnold en de crew

 

De verspreiding van de viral

Vandaag hebben menig shockblog, weblog en nieuwssites er aandacht aan besteed. Grote schande sprak Geenstijl uit, ze worden er zelfs ziek van. Ikzelf moet er echt hard mee lachen. Die jongens verdienen een goed punt voor het viralonderdeel (Lees communicatie). Dit is marketing op hoog niveau. Als zelfs GeenStijl er intrapt en ook serieus ook, mogen we toch echt wel stellen dat de viral geslaagd is. De domme reacties op GS daargelaten die men daar dan plaatst. Volgens mij is de gemiddelde leeftijd van GS daar sinds het laatste onderzoek sterk gezakt!

Negatieve reclame is toch reclame. Arnold heeft zelf toestemming gegeven, dus hier is niets op aan te merken. Ze hadden hem zelfs een wit pak aan gedaan. Ik moet echt mijn complimenten geven voor deze jongens. Die Igor Delissen wordt elke keer aangehaald, maar zijn teamleden moeten natuurlijk ook een pluim krijgen. Sowieso ken ik er 1 van en dat is meneertje Poels. Goed werk kerel! Wij hopen op 1/10de van de publiciteit voor onze viral voor Lowlands. Ik ben benieuwd.

Hartstikke mooi dit! Complimenten voor Igor, Bart en hun team!

Top

Reacties op 'Viral Fontys 'Urban Art' geslaagd!' (4)

Door: Arends op woensdag 17 Oktober 2007 11:39
Ik zit ook op de IMD opleiding en bij Igor in de klas. De viral is gemaakt voor de stichting MAD (niet hetzelfde als MADD met dubbel D) die het Imageradio event organiseren op 2-3-4 november in Eindhoven. Meer info op www.imageradio.nl
Door: Mike van hoenselaar op woensdag 17 Oktober 2007 17:25
ah ok, dan rectificeren we dat even.

Bedankt Pim.
Door: Loes op maandag 19 November 2007 11:57
Nou uh.... Ik zat in dat team... Die viral was puur en alleen om onze eigen stand te promoten hoor.....
Door: Mike van hoenselaar op maandag 19 November 2007 13:04
Sorry Loes, ik wist niet dat jullie stand belangrijker was dan het evenement.

Maar evengoed een compliment naar de aanpak en uitwerking, ik had al gehoord van Bart dat het en leuk event is geweest. Prima portfolio-item!

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):