info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 4 bij WebsDesign // Bedrijfsweblog

Gepost in: Stage

Wat vliegt de tijd, inmiddels zijn er in het internet marketing bureau, WebsDesign te Venray al 20 daagjes hard gewerkt. Deze week was voor mij vooral aan mijn eigen stageproject werken, mijn Plan van Aanpak is hiervoor goedgekeurd. Verder heb ik een handleiding geschreven voor zinkwacht.nl, een mailing gecontroleerd en wat websiteanalyses gedaan. Als afsluiter heb ik een klantgesprek gehad met Frank van Arcen.nl.

 

Screenshot van de Zinkwacht homepage

Handleiding Zinkwacht.nl

Er werd mij gevraagd om een handleiding te schrijven voor het in huis gemaakt CMS-systeem van WebsDesign, WebManage. Deze was op maat gamaakt voor Zinkwacht, onderdeel van Meesterdak Venlo. Dit was achteraf een leuke afwisseling. Dit heeft ook allemaal te maken met usability. Op een zo goed mogelijk manier helder verwoorden wat de gebruiker moet doen om het gewenste resultaat in WebManage te krijgen. Vooral geleerd om simpel en effectief te denken. Niet te snel aannames doen en dan merk je al snel dat je bepaalde stappen over zou slaan, deze moeten nu dus toch gedocumenteerd worden.
Het CMS systeem van WebsDesign, WebManage

Websiteanalyse WebManage

Omdat ik toch al bezig was om een handleiding te schrijven voor zinkwacht.nl, kon ik ook meteen mijn kennis loslaten op WebManage. Hier heb ik achteraf een 25 tal punten gevonden waarop ik dacht het CMS nog beter kon. Zowel op usabilityaspecten, accessiblityaspecten, designaspecten als technische aspecten. Een mooi document wat in de toekomst gebruikt kan worden om WebManage nog verder op de wensen van de gebruiker toe kan spitsen. Iets waarom het allemaal draait. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de gebruiker zo weinig mogelijk tijd kwijt is om zijn website te onderhouden. Want tijd kost geld!

Mailing WebsDesign controle

Ze hadden al snel door bij mijn stagebedrijf dat ik ook een grote interesse had in taal en het gebruik daarvan. Nu wil ik niet zeggen dat ik hier in uitblink, ik ben geen professionele copywriter of webschrijver. Toch kan er beter 1 man teveel dan 1 man te weinig naar gekeken hebben. En ik moet zeggen, ik had nog de nodige aanpassingen aan te merken.

Ik heb voor het eerst echt inhoudelijk kunnen kijken naar tekst. Wat is het doel van de alinea, wat zegt het en wat zou het horen te zeggen. Heel erg leerzaam, maar wel op eigen kennis gebaseerd. Dus geen idee of het kwalitatief een verbetering zou zijn.

Het gehele rapport is uitgekomen op 5 kantjes met een heldere analyse wat betreft aanhad in de mail, het onderwerp, de landingspagina's en de conversie daarvan. Ben er best tevreden over. Nu nog de reactie afwachten van Camiel.

Haalbaarheidsonderzoek bedrijfsweblog

Het grote haalbaarheidsonderzoek van een bedrijfsweblog voor WebsDesign. Een hele klus. Ik heb deze week een goede spring gemaakt naar de uiteindelijke analyse. Ik heb nu helder wat de redenen zijn om überhaupt te gaan bloggen als bedrijf zijnde. Verder zijn er ook een 20-tal succesfactoren gedocumenteerd waarmee een leidraad geboden wordt om een bedrijfsweblog een succes te maken.

Deze week heb ik ook een enquête gemaakt waarin ik probeer helder te krijgen of WebsDesign klaar is voor een bedrijfsweblog en wat er eventueel nog moet gebeuren.

vragen als interesse in een weblog, kennis van een bedrijfsweblog, manieren om kennis te delen, het doel van een bedrijfsweblog komen aan bod. Ik ga deze dinsdag uitwerken en hoop dan een eerste versie op te kunnen leveren.

Klantgesprek Arcen.nl

Vrijdag was het aan mij en Camiel de taak om een verduidelijkend gesprek te hebben met de klant. Deze had in eerder mailcontact aangegeven dat onze visie op de doelgroep op sommige punten verschilde. Zowel voor ons als voor Arcen moest het dus een gesprek waarin wederzijdse vragen beantwoord werden. Frank was namens Arcen afgevaardigd om zijn visie over het project aan ons te komen vertellen. Een heel helder verhaal. Met zijn input en ons al eerder gemaakte Vooronderzoek de juiste doelgroepbeschrijving op tafel krijgen en de definitieve planning doorspreken.

Aankomende week bij WebsDesign

Weer een bewogen week, op naar de volgende. Heerlijk. In week 5 staat vooral het Functioneel Ontwerp en het verbeterde Interactie Ontwerp van Arcen.nl onder de aandacht. Het scheelt dat ik per toeval, of ja door onwetendheid van mijzelf bij het maken van een Interactie Ontwerp, al 80% van het Functionele Ontwerp gemaakt heb in het Interactie Ontwerp.

Ook ga ik volgende week het haalbaarheidsonderzoek afronden, zodat ik aan de hand van mijn advies een vervolgtraject kan inzetten. Dus bij een positief resultaat een bepaalde vorm van een bedrijfsweblog en anders een nader te bepalen project om de gestelde doelstelling alsnog te behalen.

Top

Reacties op 'Week 4 bij WebsDesign // Bedrijfsweblog' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):