info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 5 bij WebsDesign // Bedrijfsweblog

Gepost in: Stage

Een lange week bij Webs achter de rug. Hele veel moeten typen en lezen. Onderzoeken duurt lang wil je dat grondig doen. Toch ook nog tijd over gehad voor websiteanalyses, een flash banner en wat copywriting.

Websiteanalyses Bakeplus en WorldPresent

Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de eindproducten van iedereen. Dolgraag wil ik graag zien wat er gemaakt wordt en probeer daar interesse in te tonen. Geen idee of dat gewaardeerd wordt. Desalniettemin heb ik deze week daarom twee websites onder de loep genomen.

De eerste websiteanalyse die ik had gedaan was voor Bakeplus. Een vooruitstrevende en vernieuwende importeur en groothandel voor zowel brood- en banketbakkerijen, ijsbereiders als overige producenten van foodproducten. Ik heb de hele site doorgelicht met alle kennis die ik heb van techniek, design, usability, accessability en gebruikersvriendelijkheid. Ik heb in totaal nog twee A4tjes volgeschreven waar er nog naar mijn inziens gaatjes zaten die gevuld konden worden.

Heerlijk werk om te doen. Daarom heb ik aan het eind van de week een veel groter project doorgespit. De webwinkel van Worldpresent is op de schop genomen door WebsDesign, een erg groot project met een paar erg vernufte toepassingen. Ik wil er toch een paar uitlichten waarom ik denk dat dit goed werkt. Nu is er op www.worldpresent.nl nog de oude versie te zien. Hebben jullie even geluk om alvast een sneak peak te krijgen op de vernieuwde webwinkel.

De vernieuwde Webwinkel van Worldpresent

De prijsslider
Stel uw prijs in
Een erg mooie toepassing. Het geeft de bezoeker de mogelijkheid om een slider naar links en rechts te slepen en zo een maximale waarde op te geven waaraan producten moeten voldoen. Niet zo standaard een invoerveldje gebruiken, nee direct zelf laten slepen en direct zien hoeveel producten onder deze prijs behoren.
De weergaveswitch
Soorten weergaves op WorldPresentEen optie die je ook niet snel ziet. Er zijn meerdere soorten gebruikers. De tekstscanners en de mensen die op plaatjes scannen. Daarom heeft Websdesign een mogelijkheid gemaakt om de gevonden producten in de webwinkel aan te passen. Persoonlijk een leuke toepassing, maar ik weet het doel. Ik kan me voorstellen dat deze optie helemaal niet gebruikt wordt, omdat de bezoeker hier de functie niet van snapt. Meetresultaten moeten hier uitkomst in bieden.

De belservice
Bel mijservice van WorldPresentEen erg goede service. Ik heb hem zelfs al (met toeval) kunnen testen toen ik de site aan het doorlichten was. Het is namelijk zo dat op het moment dat je jouw nummer hier invult en op 'Bel Mij' klikt dan word je binnen enkele minuten teruggebeld. Een wereldservice! Dit zouden echt meer bedrijven moeten doen (reclameslogan van Cup-A-Soup). Betere B2C service bestaat niet volgens mij. Weg met de slecht werkende methodes en computers aan de lijn krijgen. Door met vernieuwde technieken en mensen aan de telefoon te krijgen.Haalbaarheidsonderzoek bedrijfsweblog


Deze week was het eigenlijk vooral de enquêteresultaten bij elkaar rapen en tegen elkaar afzetten en deze meenemen in het verdere onderzoek. Deze resultaten zijn al vluchtig gepresenteerd tijdens de brainstorm van afgelopen vrijdag. Gelukkig kwam er duidelijk naar voren dat er binnen Webs voldoende enthousiasme, kennis en middelen om een bedrijfsweblog te realiseren zijjn. Alleen ik denk dat het geen bedrijfsweblog meer gaat heten voortaan. Hier zitten te veel beperkingen zoals deze term vooralsnog gebruikt wordt.

Afgelopen vrijdag hebben we namelijk een brainstorm gehad om even elkaar aan de tand te voelen welke kant we op zouden moeten gaan. WebsDesign wil innoveren en dat gaan we dan ook doen! Het weblogplatform nog een tandje verder voeren. Dat is wat we willen. Ik kan er nog niet zo veel over vertellen, maar als het haalbaarheidsonderzoek positief is en dit concept vorm begint te krijgen dan hoor je snel meer. Alles draait om optimaal kennisdelen en dat ook kunnen hergebruiken. Nu lijkt het of dat dit hetzelfde is als Technology Today bij Rudi, maar dat is gelukkig niet zo. Ik heb er zin in in ieder geval!

Overige werkzaamheden bij Webs

Ik zit natuurlijk niet stil de hele week. Ik geef regelmatig aan dat ik wil participeren. Stil zitten doe ik wel als ik 80 ben. Ik vraag daarom regelmatig of er geen extra werk is dat ik kan doen. Om heel even weg te zijn van het lezen en het typen. Gelukkig is er altijd wat te doen. Zo heb ik een Flash banner kunnen maken voor Ons Genoegen in Oirlo. Een simpele banner die verschillende gradaties sponsoren voorbij laat komen via een fade.

Ook heb ik nog een eerste aanzet gemaakt aan de teksten voor de vernieuwde WebsDesign site. Dat is een vervolg op de mailinganalyse van vorige week.

Aankomende week bij WebsDesign

Deze week wil ik me vooral bezig gaan houden om het onderzoek af te ronden. Verder hoop ik voor arcen.nl en maasduinen.nl het een en ander te kunnen doen.

Het belooft weer een leuke week te worden. Wat doe jij eigenlijk zoal?

Top

Reacties op 'Week 5 bij WebsDesign // Bedrijfsweblog' (1)

Door: Matthijs op woensdag 12 Maart 2008 12:45
Die weergaveswitch vind ik erg handig en zou ik als bezoekers zeker gebruiken. Het lijkt zo op een mogelijkheid die in Windows of Mac ook wordt gebruikt. Ik vind het zelf wel fijn als het naast elkaar staat i.p.v. onder elkaar, omdat ik dan minder hoef te scrollen.

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):