info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 6 bij WebsDesign // Arcen.nl

Gepost in: Stage

Nou dat was me een stageweek. Veel knopen doorgehakt, dat wel. Deze week was het arcen.nl dat mijn tijd bij WebsDesign (Webs zoekt nog medewerkers!) in beslag nam. Deze week was het namelijk de week dat arcen (Frank Heinemans, van Heinemans Communicatie) de doorslag moest geven voor het Interactie Ontwerp en Functioneel Ontwerp. Woensdag a.s. is er een presentatie voor het bestuur om de defintieve GO te krijgen. In de tussentijd heb ik natuurlijk heel wat meer gedaan. Het onderzoek is tussen de bedrijven door flink opgeschoten en er zijn 3 webteksten geschreven voor 3 nieuwe gelanceerde websites. stage@WebsDesign loopt op rolletjes!

Arcen.nl

Deze week was het aan mij om het vooronderzoek af te maken aan de hand van de feedback van Frank. Dit bleek nog een hele klus te zijn. Het bleek maar weer hoe belangrijk het is om je doelgroep te kennen. Als beide partijen een ander beeld hierbij hebben is het moeilijk om het op elkaar af te stemmen. Maar gelukkig is dat tijdens het tweede gesprek met Frank helemaal goed gekomen. Er is een derde projectlid aangetrokken om mee te kijken en zodoende is deze week dan ook het volledige Interactie Ontwerp en Functioneel Ontwerp van arcen.nl afgekomen, met als klap op de vuurpijl de accordatie van Frank zelf. Nu kan er verder gegaan worden aan de Grafisch Ontwerp om woensdag al een eerste versie van te laten zien. Daarover later meer.

Haalbaarheidsonderzoek bedrijfsweblog

Ik heb een super leuke stageopdracht,. maar omdat er telkens wat tussendoor komt kan ik vrijwel geen netto tijd vrij maken om het onderzoek naar de functionaliteit van een bedrijfsweblog binnen WebsDesign af te ronden, echt zonde. Ik heb het inmiddels zover dat de huidige inhoud is zoals ik graag had dat hij is. Nu rest mij alleen nog het advies te schrijven en dan kan het meegenomen worden in de volgende brainstorm om het vervolgtraject uit te stippelen.

Onderzoeken is veel werk. Elk feitje en weetje moet onderbouwt worden. Ik heb al zoveel gelezen door de jaren heen en dus 'weet' ik sommige dingen, maar voor het onderzoek moet ik deze dan weer beargumenteren. Ik wil aan de gang hahaha. Heb jij al eens een onderzoek gemaakt? hoe ging dat?

Webteksten

Ik heb al al vaker het initiatief genomen om websites te toetsen aan mijn kennis, zo ook de mailing van WebsDesign. Deze mailing was zoals ik eerder gezegd had voornamelijk gericht op SEO kennis van Webs. Allemaal leuk en aardig dachten ze daar, laat hem dan ook maar eens 3 webteksten schrijven voor 3 nieuws websites die we opgeleverd hebben, als hij het zo goed allemaal weet. Slik! hahah daar moest ik even aan geloven. Het betrefte teksten voor Cultuurpunt Venray, Zinkwacht en World Present. 3 Super projecten waarbij vanalles geleerd is, dat moet natuurlijk gedeeld worden. Ik hoor morgen wat de kwaliteit hiervan is, dus daarover ook later meer. Ik heb wel een template gemaakt voor het schrijven voor het web, om dit later te kunnen gebruiken bij het bedrijfsweblogproject, ook omdat er in enquetes naar voren is gekomen dat de medewerkers van WebsDesign moeite hebben om voor het web te schrijven.

Overige werkzaamheden

Zoals ik al zei heb ik er ook vanalles naast gedaan. Noemenswaardig is dat ik voor Ricor de dames en heren collectie aan heb moeten passen in Flash. Een kledingwinkel hier in Venray. De rest is allemaal peanutwerk. Grotere werk hoor je later meer over.

Zo dat was het weer. Tot volgende week. Weer aan het werk!

Top

Reacties op 'Week 6 bij WebsDesign // Arcen.nl' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):