info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 8 en 9 bij WebsDesign // Podium Venray

Gepost in: Stage

Hier weer een bericht over de afstudeerstage bij WebsDesign in Venray. Wat een weken alweer. In plaats van mijn afstudeerproject vorm te geven ben ik bezig om verschillende projecten vorm te geven en uit te werken. Zo is afgelopen week gevuld geweest door het uitwerken in realiseren van de zuilapplicatie van Podium Venray. Dit is een applicatie die door middel van een passysteem het bezoekerverkeer moet meten.

Zuilapplicatie van Café het Podium Venray

Profiel Aanpassen van de zuilapplicatie Cafe Podium Venray

Allereerst was het alleen de bedoeling dat ik het ontwerp van de applicatie en het bijbehorende beheer uit zou werken, maar van het een kwam het ander en zo was ik al snel bezig om het gehele project uit te werken en te realiseren. WebManage eronder zetten en dit CMS aan te laten sluiten bij het beheer van de applicatie. Net even anders dan normaal, want nu heb je 3 niveaus waarop een gebruiker werkt. Je hebt de applicatie zelf, waar de registraties van de passen en basisgegevens zichtbaar zijn. Daarnaast is er een beheer waar bezoeker-, actie- en puntgegevens gewijzigd kunnen worden. En het reguliere WebManage-niveau waar de templates, pagina's en onderlinge relaties aangemaakt worden. Een hele klus. Maar met schrijven is het project al op 90%. Dus de laatste loodjes hoop ik dinsdag af te kunnen maken. De natuurlijke flow neemt daarbij de grootste tijd in beslag. Even nalopen of alles goed loopt en ook logisch werkt. Even een check op het werk van de Interactie Designer van het project zodat dit voortijdig nog aangepast kan worden. Ik hoop over enkele weken wat foto's van een werkend situatie te tonen. Dan kun je zelf ook bij Cafe 't Podium in Venray het eindresultaat bewonderen.

Marketingpagina van de zuilapplicatie Cafe Podium Venray

Lokalenbeheer


Zoals ik misschien al ooit verteld heb, hebben David en ik aan de hand van een probleemstelling binnen Fontys betreft lokalenbeheer een oplossing gerealiseerd waarmee dit knelpunt weggenomen wordt. Het is met onze applicatie mogelijk om dynamisch en real time een grafische weergave te creëren van de lokalen binnen een onderneming. Vooralsnog te veel om op te noemen. Ik ben deze week samen met David in overleg geweest hoe we dit verder gaan ontwikkelen. Waarschijnlijk gaat Fontys als pilot dienen. Ik hoop jullie snel meer te kunnen vertellen.

Bedrijfsweblog


Door al het werk wat ik tussendoor doe ligt het werk een beetje stil betreft mijn stageproject. Dit is wel jammer. Om het tot een goed eindresultaat te brengen moet ik van mezelf hier snel weer aan door. Allereerst staat er een brainstorm op de planning die het project definitief vorm moet gaan geven. Zodat er begonnen kan worden aan het functioneel ontwerp.

Tot een nieuwe week, dan is de helft van mijn stage inmiddels achter de rug

Top

Reacties op 'Week 8 en 9 bij WebsDesign // Podium Venray' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):