info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

[Beeldmerk] Muziekschool Musicas

Gepost in: Portfolio

Een nieuw beeldmerk voor Muziekschool Musicas in Venray. Musicas is een kleine onderneming met een heel groot streven. De muzikaliteit en passie bevangen in een beeldmerk voor een muziekschool. Daarbij zijn vertrouwen, flexibiliteit en gemak kernpunten die het logo van Muziekschool Musicas moeten laden. Natuurlijk moet het logo deze kernpunten en visie van Musicas ook benadrukken.  Aan mij de taak om van deze omschrijving een samenhangend en duidelijk geheel te maken.

Gitaar verwerkt in logo Muziekschool Musicas

Na wat uurtjes teken en schetswerk kwam ik op het idee kenmerken van muziek te zoeken in de naam. Hierbij dacht ik aan muzieknoten, lesgeven, muziekschool, gitaar, dat soort woorden. Musicas bleek in eerste instantie zich prima te lenen voor muzieknoten, maar na wat puzzelwerk mag het eindresultaat in de vorm van een gitaar er naar mijn mening zeker wezen.

Logo Muziekschool Musicas in Venray

Naar mijn mening is het een beeldmerk geworden wat een behoorlijke lading vastigheid en degelijkheid uitstraalt, maar tegelijkertijd ook vertrouwen en speelsheid. Een rare combinatie, maar wel 1 die kan onderscheiden. De muziekschool kenmerkt zich door de lessen aan te passen aan de wensen van alle studenten. Dat doet dit logo ook. Het heeft zich aangepast aan de naam van de muziekschool om samen een passend geheel te vormen.

Uitbreiding huisstijl met visitekaartje en unieke plectrum

Om het verhaal af te maken en het bedrijf een goede start te geven voor zowel nieuwe prospects als huidige studenten is er gekozen om een nieuw visitekaartje te realiseren dat voor nieuwe studenten/docenten/aanwinsten een geheugensteuntje kan betekenen.

Het mooiste is toch wel de plectrum. Iedere gitarist heeft er wel 1. Een stukje plastic waarmee de snaren van de gitaar bespeelt kunnen worden. Na wat zoekwerk is de eigen plectrum leverancier gevonden en voor een kleine prijs waren 250 unieke plectrums van Muziekschool Musicas een feit.

Enkele huisstijldragers van Muziekschool Musicas

Wat vinden jullie? Is het een goede toevoeging op alle muziekscholen die Nederland al rijk is? Laat het me weten.

Top

Reacties op '[Beeldmerk] Muziekschool Musicas' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):