info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

MikevHoenselaar op Twitter

Gepost in: Algemeen

Enige tijd geleden (4 september) ben ik aan de Twitter geslagen. Twitter is een dienst die mij in staat stelt snel en makkelijk te vertellen waar ik ben, wat ik aan het doen ben en wat ik meemaak. Dit gaat heel gemakkelijk door updates te sturen met mijn iPhone. Maar met talloze andere programma's op Windows (besturingssysteem van Microsoft) danwel Mac (besturingssysteem van Apple) en SMS kan het ook.

Twitter logo

Wat kan twitter

Twitter geeft mij ook de mogelijkheid om anderen te 'volgen'. Diegene stuurt updates naar zijn of haar profiel en ik krijg daar melding van. Ook dit gaat via (in mijn geval) Twitterrific, het internet, IM en via SMS. Zo weet je altijd waar iedereen mee bezig is en kan je makkelijk informatie aan de wereld tonen, maar ook berichten gericht aan personen versturen. Dus er ergens een @ en dan een woord/of naam staat dat betekent dat het bericht een referentie naar een persoon doet. @MikevHoenselaar typ je als je mij persoonlijk wil laten weten waar je ebnt of wat je meemaakt. Als ik je ook al volg, dan zou het bericht mij ook al bereiken. Daarvoor hoef je niet mijn naam in het bericht te zetten.

Waarom zou je twitteren?

Waarom zou je meedoen aan Twitter? Allereerst omdat het dus een leuk en verslavend concept is, zeker als al je vrienden er aan mee doen. Of je natuurlij kalle kleine dingetjes moet vertellen is voor iedereen anders, ikzel stuur ook regelmatig een foto of link van wat ik meemaak, dat maakt het stukken leuker om te doen.

Andere reden om mee te doen is wat Trendwatching al schrijft onder de noemer “Life Caching”. De continue wens om alles bij te houden wat je doet om je geheugen te steunen, anderen je ‘interessante’ leven te laten zien of gewoon om praktische redenen. Ik zoek net als in de weblog waar dit bericht in zich bevind ook regelmatig naar oudere berichten. Een soort naslagwerk. Dit is Twitter ook, alleen dan van kleinere dingetjes. Een soort dagboek dus.

Waar kan je mijn dagboek in de vorm van Twitter vinden

Je kan mij in ieder geval in de gaten houden door linksboven in het lichtrode venstertje op elke pagina van dit weblog te kijken of ik iets geschreven heb. Je kunt het tijdsbestek zien, dus je weet ook direct hoe actueel het is. Maar op www.twitter.com/MikevHoenselaar, zie je alles wat duidelijker.

 

Twitter jij ook? Ben je net gaan twitteren? Laat het me weten, ik vind het hartstikke leuk om te zien wat iedereen beweegt en meemaakt.

Top

Reacties op 'MikevHoenselaar op Twitter' (2)

Door: Yvette op vrijdag 24 Oktober 2008 09:54
Heey Mike!!

Zoooo was een hele hoop bijlezen!! Maar je schrijft leuk, dus het was een hele goeie sog-activiteit (ja, nu al)!

Maar natuurlijk super gefeliciteerd met je baan!! Echt goed! Ga je dan nu ook in eindhoven wonen? Of reis je op en neer?
Ga je dit weekend ook boemelen? Spreek ik je dan misschien wel!!

Iig heel veel succes bij Connexx!!!

Kus Yvette
Door: Ruben op vrijdag 18 September 2009 18:13
Dag Mike, leuk stuk van jou. Even op wat kleine tikfouten wijzen, niet om te mierenneuken, maar om de volgende lezers daarmee niet af te leiden.

Wis dit bericht gerust als je 't aanpast.

Uit het stukje 'Wat kan twitter':

...aan personen versturen. Dus er ergens een @... (hier bedoel je dus 'als' er ergens vermoed ik)

...weten waar je ebnt of wat je meemaakt... (hier dus de bent)

Excuses voor het verbeteren :)

Groeten,
Ruben

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):