info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Turkish Most Wanted #74.609.413

Gepost in: Stage

De 'Rally of Turkey' vond vorige week plaats. 3 dagen lang modder, zand en snelheid. Misschien dat ik daarom Speedy Gonzales heb nagedaan . Snelheid was al geen probleem voor mij in Nederland, maar daar kon ik die 4 jaar dat ik mijn rijbewijs heb toch onder de radar blijven van de snelheidspolitie. Tot afgelopen donderdagavond...

De Rally van Turkije vond plaats op 12 t/m 15 Oktober. De rally kwam door Kumluca heen. Erg leuk om te zien. Ik heb er wat foto's van gemaakt om een impressie te geven.

Op donderdagavond jongsleden, de 19de, de dag dat mijn mammie weer naar Nederland is teruggekeerd, werd ik achtervolgd door de politie. Ik had namelijk enkele kilometers buiten Antalya te hard gereden en had pionnen op het linkergedeelte van de 2-baans weg zien staan maar deze compleet vermeden. Je kon er immers best langs rijden aan de rechterkant.

Toen ik dichterbij kwam stond de politie langs de weg auto’s aan te houden, maar die waren druk bezig met andere auto’s dus ik reed vrolijk (met engelse muziek uit de jaren 90!) door. Maar zag in mijn ooghoeken dat toen ik voorbij kwam, ze wel naar mij gebaarden. Hmmm…wat te doen…gewoon door rijden dus.

Vijf kilometer later zag ik een blauw en een rood flitslicht in mijn binnenspiegel verschijnen, het leek America’s most wanted wel. Eenmaal aan de kant gezet stapten er 3 agenten uit die me van alles gingen vragen. Het werd ze al snel duidelijk dat ik de boodschap niet begreep. Dus met handen en voeten naar mijn rijbewijs en autopapieren gevraagd. Het bleek dus om een snelheidsboete te gaan. 17km per uur te hard. Ik reed 117 km/h. Voor Nederlandse termen een slakkengangetje dus. Anyway…17 km te hard stond garant voor een boete voor 150 ytl (80 euro). Dat was nog niet alles, want de adrenaline schoot naar mijn keel toen hij mij wees op de verzekering en zijn looptijd. 2001!!! Damn, ik heb hem echt niet gejat of zo hoor!! Er bleek gelukkig een 2e verzekeringsbriefje in te zitten. Alleen dat werd er bepaald niet beter op. Eind augustus 2006. Het zit ook niet echt mee. Dan maar gaan bellen. Politie luistert wat er aan de andere kant gezegd wordt en zegt tegen mij dat hij de verzekering door de vingers ziet. Nou, bedankt dan maar. Die 150 ytl is voor mij al genoeg als hardwerkende Hollandse stagiaire.

Ik heb dan ook een harde les geleerd, tot 5 kilometer buiten Antalya niet harder dan 100km/h rijden. En de volgende keer als ik doorrij bij een 'radar' controle, dan gewoon na een paar bochten omdraaien en gewoon terug rijden. Geheid dat ze me dan niet zien en het me 150 ytl scheelt. (Turkse auto’s hebben allemaal dezelfde kleur).

Top

Foto's van 'Turkish Most Wanted #74.609.413' (3)

 1. Rally Of Turkey
  56x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 2. Rally Of Turkey 2
  63x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 3. Snelheidsovertreding
  56x bekeken

  dsc02728-800.jpg

Top

Reacties op 'Turkish Most Wanted #74.609.413' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
 1. (verplicht)
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

 5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
 6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
 7. Onthoud mijn gegevens:
 8. E-mail mij de reactie(s):