info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Kerst op zijn Hollands

Gepost in: Stage

Het is een latertje maar dat krijg je als je vol op wil genieten van de Turkse cultuur. Het zag er naar uit dat ik een eenzame kerst zou hebben… snik! Maar mijn lieve broertje was zo lief om zijn kerst met zijn vriendin op te zeggen voor mij….snik! Dus deze kerst was wederom een prachtige Hollandse kerst. Veel eten, veel drinken, veel spelletjes doen en zo af en toe een van die bank en /of stoel afkomen. Heeeerlijk!

Roy had zijn vakantie naar Turkije geboekt van de 23ste t/m de 27ste. Na een hoop vertraging op de weg naar Turkije kwam meneer dan eindelijk zaterdagochtend om half 5 aankakken. Ik had inmiddels al 3 uur op het vliegveld gewacht. Mijn oogjes waren dus al dichtgevallen. Daarna wéér 2 uur terug rijden naar Kumluca. Een prima begin :).

De zaterdag zijn we vroeg al naar Antalya gegaan, we zouden het hele weekend in Antalya verblijven met de Turkse ‘maten’ van mij. Met als doel een hoop lol te hebben en natuurlijk Royke een beetje echt Turkije mee te laten krijgen. Het weer zat echt mee, het was stralend weer, weinig toeristen. Een ideale combinatie om de Turkse pracht te bewonderen. We hebben eerst samen door Antalya gestruint omdat de maten eerst voor hun tentamens moesten leren. Na een overheerlijke maaltijd zijn we naar 100yil gelopen om eens te kijken of ze nog aan het leren waren. Bleek niet zo te zijn. Waren al snel klaar en bezig om een maaltijd te koken. Wij hadden helaas al gegeten en hebben wat aangekloot met de nieuwe Atari. Helaas hadden ze in hun enthousiasme de twee controllers al naar de filistijnen geholpen. Daarna het monopoly spel, wat ik een week eerder cadeau had gedaan toen ik daar zelf een weekend was, voor de dag gehaald en er zou gespeeld worden. Toen om 2 uur Mahir en Ibo terug kwamen van het werk nog even genoten van de Martini en de Vodka die we voor iedereen hadden gekocht. Tegen half 5 met een big smile op een oor gevallen. Een prima zaterdag.

Zondagochtend vroeg in de veren, want Mahir en Ibo hadden beloofd dat ze nu WEL iets vets gingen laten zien. Dit hadden ze mij al die keren dat ik daar was ook al beloofd. Ik zal je zeggen…wederom niks van terecht gekomen :). We hebben gewoon net als altijd ergens thee gedronken en wat door de smalle steegjes van kaliçi gebanjerd. We vonden hier een mooi cadeautje voor onze pappie en mammie. Een kristal waarin een 3D afbeelding van ons in gelaserd was. Is echt heel mooi geworden. En voor een prijs van (nu moet ik gokken) 90 lira (+/- 50 euro), een kristal van 10 x 5 x 5, is niks te zeggen. Ook hadden we de heren maar 2 nieuwe controllers voor hun atari cadeau gedaan, aangezien ik daar de volgende keer wel weer mee wil spelen. Klassiekers als Tank, 1983, Contra, Tetris, Asteroids, Mario Bros,Pac-man,Donkey-Kong.

Tegen de avond zijn we met zijn vieren nog uit wezen eten, dat was me toch een partij overheerlijkheid. Heerlijk genieten! Toen we weer op de kamer waren, werd er natúúrlijk weer monopoly gespeeld. Helaas niet gewonnen deze keer :p.

De maandag had ik gewoon weer mijn Turkse cursus. Roy was meegekomen en met toeval waren er twee Turkse jongens die daar Engelse cursus hadden gehad. Royke ging met die jongens Antalya weer verkennen en ik begon aan 1 van de laatste Turkse lessen alweer. En voor als je het nog niet door had. Ik ben dus op eerste kerstdag gewoon cursus gaan volgen.

Eerste kerstdag hebben we toch nog goed afgesloten om de traditie van eten, drinken, spelletjes spelen, lol maken in ere te houden.

Tweede kerstdag was eigenlijk hetzelfde, weer de hele dag geen reet gedaan. Wat Red Alert 2 gedaan, filmpje kijken en dan is de dag zo om. Een echt kerstmisgevoel dus.

De woensdag was zo voorbij, beetje uitslapen en rustig wat eten. Daarna even 20kg groente en fruit cadeau gekregen van Mevlut voor onze pappie en mammie. In de avond ging meneer helaas alweer terug. Dus allemaal maar erg kort, maar met zicht op de weinige dagen die mij nog in Turkije rest was het een makkelijk afscheid.

Royke bedankt voor een paar super gezellige daagjes!

Top

Foto's van 'Kerst op zijn Hollands' (9)

 1. wij zaten vol!
  98x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 2. de baas van het restaurant
  67x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 3. maten in antalya
  86x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 4. heerlijk uit eten met zijn 4en
  96x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 5. royke aan de turkse koffie
  90x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 6. wat zou er onder zitten
  88x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 7. gek? ik? neeeej
  88x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 8. de veiling in kumluca
  67x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 9. de veiling in kumluca 2
  72x bekeken

  dsc02728-800.jpg

Top

Reacties op 'Kerst op zijn Hollands' (1)

Door: Mam op zaterdag 6 Januari 2007 19:48
hallo

Het is erg leuk om te lezen dat je het samen erg leuk hebt gehad.Althans er geprobeerd er iets leuk van te maken. Jammer dat het weer een beetje tegen zat.Leuke foto's leuk om de jongens ook weer eens te zien. kus mam

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
 1. (verplicht)
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

 5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
 6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
 7. Onthoud mijn gegevens:
 8. E-mail mij de reactie(s):