info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Het offerfeest 2006/2007

Gepost in: Stage

De 31ste was het dan zover, ik zou voor het eerst een Turks oud op nieuw vieren. Niet zozeer alleen nieuw omdat het in Turkije was, maar sinds een lange tijd vierde ik het gewoon in huis. Geen discotheek, geen dansen (ok een klein beetje dan, kom ik later op terug), weinig kusjes, weinig handgeschud, maar O wat was het toch gezellig.

De 31ste December met de bus naar Antalya gegaan waar ik 4 dagen oud op nieuw, de verjaardag van mevlut en het offerfeest zou vieren. Natuurlijk was het direct leuk om het gezin van Mevlut weer te zien.

Zondags overdag was het natuurlijk eerst bijkletsen en in de vooravond meehelpen met koken. Het schijnt dat Mevlut rond heeft lopen bazuinen dat ik goed kan koken. Dus ik mocht de salade, garneringen, kruiden en de finishing touches doen. Echt heerlijk gegeten.

Voorgerecht: Een Turkse tomatenkippensoep

Hoofdgerecht: Kalkoen met gekruide rijst, kastanjes en spruitjes, salade ala Mike en kipsalade.

Nagerecht: 20 schaaltjes met allerlei gedroogde vruchten, noten, fruit, etc

Inmiddels 23:00 na het eten, een potje bingo gedaan. Helaas alleen maar verloren, maar de gezelligheid had een sterkere wil dan het verlies. Net voor twaalven kwam de taart op tafel en kreeg iedereen een sterrenflikker(zo noem je dat toch :s?). 3…2…1…Iyi Bayramlar…Mutlu Yillar…Happy New Year!!!

Aangezien het Mevlut’s verjaardag was had ik voor hem bij de Migros een glazen schaakspel gekocht. Hij was er achteraf erg blij mee. Niet omdat hij een cadeautje kreeg, maar omdat hij iets van mij kreeg. Hij beschouwd mij steeds meer als zijn zoon. Iemand vroeg zelfs al of ik zijn zoon was…:S…rare mensen dus.

In tegenstelling tot andere jaren viel ik nu tegen 2en op mijn kussen. Waarna iedereen om half 10 eruit moest omdat we gingen picknicken in Saklikent. Niet dat iedereen dat deed (ja ikwel natuurlijk), de rest viel er tegen elven uit. En bedankt! :D

Saklikent is een gebied vlakbij Antalya (half uurtje rijden) waar al sneeuw ligt. Dus…mutsjes op, jasjes aan, barbecue aan, vlees erop en dan maar picknicken in de sneeuw. Super lachen. Heb erg genoten van die dag. Waren ook pas tegen 7en weer thuis.

De dinsdag was de dag van het vlees. We zijn in alle vroegte het vlees op gaan halen (ik dacht dat je het offerdier zélf moest slachten), daarna naar de slager gebracht die het allemaal in mooie lappen en stukjes sneed. Toen we terug waren was de rest van de familie ook wakker en hebben we met zijn allen Okey gespeeld. Okey is een gezelschapsspel zoals wij rummikub kennen. Met dezelfde stenen en plankjes alleen niet dezelfde spelregels.

Ik heb die dagen 2 verschillende versies van Okey geleerd. Yüzbir (101) en Kastet (dacht ik :s), erg leuke Turkse variaties op rummikub.

Woensdag heerlijk uitgeslapen en ’s avonds weer naar Kumluca gegaan om mijn cursusschrift te halen. Die had ik donderdag. Dat was de 7de les. Aanstaande maandag is de laatste Turkse les alweer. Dan behoor ik eigenlijk toch wel een woordje Turks te kunnen spreken :).

Top

Foto's van 'Het offerfeest 2006/2007' (7)

 1. prachtig uitzicht vanaf sak...
  54x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 2. brrr koud zo in de sneeuw
  61x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 3. met zijn 3en op de foto
  71x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 4. heerlijk genieten rond het ...
  54x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 5. familie sav
  68x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 6. familie sav heerlijk samen
  54x bekeken

  dsc02728-800.jpg
 7. mister mevlut
  66x bekeken

  dsc02728-800.jpg

Top

Reacties op 'Het offerfeest 2006/2007' (1)

Door: Willem op dinsdag 20 Maart 2007 10:47
Hey van die verschillende varianten weet ik niet, maar vind ik wel interresant, mede omdat ik bezig ben met een online versie van het spelletje (inclusief nederlandse vertalingen en dergelijke, wel zo handig).

Je kunt het zien op haftasonu.nl, de spelregels zoals ik ze ken kun je in het nederlands vinden op deze pagina.

Ik zou het leuk vinden als je mij meer informatie toe kon sturen, zodat ik die mogelijkheden er ook in kan bouwen als er voldoende animo voor is bij de spelers :)

Anyway, succes met je blog ;)

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
 1. (verplicht)
 2. (verplicht)
 3. (verplicht)
 4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

 5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
 6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
 7. Onthoud mijn gegevens:
 8. E-mail mij de reactie(s):