info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

De eerste 245 uur in Nederland

Gepost in: Algemeen

Inmiddels alweer bijna 2 weken thuis en natuurlijk alweer een hoop dingen gedaan, meegemaakt en opgemerkt. Slaap is erg belangrijk. Vrijdagen blijven leuk om in Horst te zijn. Zaterdagavonden flink feesten blijft voor herhaling vatbaar. Ik ben nog niet helemaal dom en gayparty’s zijn ook voor mij erg gezellig.

Toen ik de 25ste januari weer thuis was, was het natuurlijk weer erg wennen. Alles was niet nieuw maar toch ook weer wel. De eerste nacht was net alsof ik in een logeerbed sliep. Ook alles thuis was weer wennen. Ik had het gevoel dat ik echt op vakantie was. Dit is inmiddels al wel weer weggeëbd, maar aan Turkije moet ik meer dan eens per dag terugdenken.

Het eerste weekend in Nederland

Het eerste weekend stond vooral in het teken van mijn vrienden. Ik ben er dan ook elke dag op uit geweest.

Voor de vrijdag stond oorspronkelijk Eindhoven op de planning, maar door omstandigheden moest ik na uit te zijn wezen eten met Sonja, afscheid nemen. De avond was nog jong dus maar vertrouwd naar Horst gegaan om daar bij Liesbeth’s Grand Café, Café het Centrum en Club S mijn vrienden te gaan begroeten. Bij Liesbeth had ik het prima naar mijn zin, alhoewel ik me daar nog niet thuis voelde.

Update:
Schande inderdaad, ik was vergeten te vermelden dat ik voordat ik vrijdag ben uit wezen eten, dat ik samen met mijn schoolvrienden bij Cafe Centraal heb geborreld en bijgepraat. Mijn excuses meneer David (en de rest).

Bij het kleinste café van Horst was dat natuurlijk wel anders. Heel raar eigenlijk. Ik stapte daar binnen en het voelde of ik nooit was weggeweest. Ik werd warm onthaald door menig persoon en voelde me meteen weer helemaal thuis. Niet zo gek dat ik mijn oude werk daar dan ook weer op ga pakken. Aanstaande woensdag is het weer zover. Dan mogen de oberkwaliteiten weer gebruikt worden.

De vrijdagavond werd afgesloten bij Club S, aka Swingcafé the Shuffle. Het is dat ik daar menigeen ken, maar anders had ik mijn gezicht daar niet laten zien. De kloof tussen het jonge en ‘oude’ volk is me toch te groot geworden (7 jaar). Er lopen jongens van 15 en 16 rond die mij de les proberen te lezen als ze zelf weer eens tegen mij aan botsen. Waar gaat het heen.

Het Kubke aka Paladdio

Ik was in mijn nopjes toen ik te horen kreeg dat er plannen waren om naar het Kubke (nu Palladio) te gaan in Helden. Ik kan daar geen genoeg van krijgen. Het Kubke is en blijft mijn favoriete discotheek om naartoe te gaan. Ik heb me dus als vanouds prima vermaakt, ondanks dat we maar met zijn vieren waren. Heren en dame bedankt.

De Murphy’s Quiz Night

Zondag was een erg leuke avond. Bij Liesbeth te Horst stond inmiddels alweer de 3de ronde van de befaamde Murphy’s Quiz Night op het programma. Dit is een quiz die door heel Nederland gegeven wordt. De bedoeling is om je algemene ontwikkeling en kennis te testen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik meedeed. Ik koos om niet met AKEE mee te doen. De reguliere maatjes van mij, maar met een groep die een 4de persoon nodig hadden.

Achteraf stom, omdat mijn vrienden met hun groep ‘Wiking’ eerste zijn geworden en onze groep ‘hmmmm lekker hmmmm’, gedeeld 6de (Van de 9 teams). Maar ik heb me prima vermaakt en het was erg leuk om iedereen weer te zien.

De eerste schooldag

De maandag was helaas geen vakantie voor mij. De eerste dag school stond alweer op het programma. Ja dat was meteen weer 7 uur opstaan. Twee dingen zijn noemenswaardig uit deze eerste schoolweek.

Het eerste is dat ik nu een minor ‘Toegepaste Psychologie’ doe. Dit om het gedrag van de wereld te verstaan. Maar ook om het gedrag van de mens in het algemeen beter te begrijpen. Met zicht op de toekomst wil ik aandacht gaan besteden aan het gedrag van je doelgroep, vandaar deze keuze. Ik kan ook zeggen dat de Fontys gewoon geen verdere interessante minors aanbiedt, maar ben ik wel weer even bezig met ranten (gal spugen).

Ten tweede heb ik de woensdag mijn verdedigingsgesprek gehad voor mijn stage. Ik had het stiekem al eerder gemeld, maar blijft leuk om te zeggen. De leraar had diep respect voor mijn keuzes die ik heb moeten maken en beloonde me met twee negens. Iets dat ik niet verwacht had omdat ik persoonlijk mijn eindresultaat somber in zag.

Het tweede weekend in Nederland

Ik kon de tweede vrijdag dus absoluut niet missen, omdat ik gewoon een keer bij de uitdaging geweest moest zijn. ‘De Uitdaging’ is een idee van Liesbeth’s Grand Café om vriendengroepen uit de regio de kans te geven om hun organisatie en creatieve skills eens te laten zien.

De bedoeling is dat er een thema-avond verzonnen wordt, met als doel zoveel mogelijk omzet te behalen. De winnaar krijgt een fust bier (meen ik). In ieder geval een prima streven om eens te kijken hoe het gesteld is met de populariteit van je vriendengroep. Als je nu iets moois en goeds neer zet, dan heb je meteen een goede binnenkomer bij eventuele vervolg feestjes.

Ditmaal was het een thema ‘Bierfesten’. Persoonlijk een erg goede binnenkomer met de Carnaval naderende. Ik was er zelf nog niet helemaal klaar voor, maar desalniettemin heb ik erg genoten.

Kiss Kiss Club Nijmegen

Zaterdagavond was weer iets nieuws. Met 11 hetero’s en 1 lesbienne naar een homo/lesbienne feest in Poppodium Doornroosje, Nijmegen. AKEE werd vertegenwoordigd door 4 mannen. Sommigen waren er al vaker geweest dus ik ging er vanuit dat het dan toch super gezellig moest zijn. Nou de hele avond heb ik me kostelijk kunnen vermaken. Zowel met dansen als met kletsen. Gay's blijven enig om mee te praten. 7 April is er weer 1. Nu maar alvast een gaatje vrij maken in mijn agenda.

Kiss Kiss Club Nijmegen

Danser op KissKissClub Nijmegen

Danseres KissKissClub Nijmegen

Dat was in het kort de eerste 245 uur dat ik weer terug ben in Nederland. Ik sta open voor nog meer van dit soort activiteiten.

Top

Reacties op 'De eerste 245 uur in Nederland' (1)

Door: David op zondag 11 Februari 2007 22:37
Ja hoor, ik vond het ook gezellig meteen de eerste vrijdag met je schoolbuddies... (und Yvette)

Fijn dat je dat ook noemenswaardig vond... :p
(sorry, moest ik ff over zeiken)

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):