info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Week 11 en 12 bij WebsDesign // Bedrijfsweblog

Gepost in: Stage

Eindelijk weer een stagebericht vanuit WebsDesign Venray. Het is megadruk hier. Maar ik heb even een moment gevonden om iedereen bij te praten over mijn activiteiten tijdens mijn stage bij Webs. Zoals iedereen inmiddels wel weet ben ik bezig met het realiseren van een bedrijfsweblog op een nieuw niveau. Dit bedrijfsweblog moet ervoor zorgen dat de informatie binnen WebsDesign centraal opgeslagen kan worden en optimaal hergebruikt kan worden.

Semantische Cohesie

Een vreemde samenhang van twee woorden misschien maar dat is mijn doel geworden in die 12 weken dat ik bij WebsDesign stage loop. Ik wil ervoor proberen te zorgen dat door middel van de bedrijfsweblog er tevens een kennisbank gecreerd wordt die semantische cohesie op moet gaan leveren. Dit wil zeggen dat de onderlinge samenhang zo optimaal mogelijk moet zijn en dat de informatie die zich in het systeem bevindt ook betekenis heeft. Dit klinkt gek, maar met de huidige stand van zaken met betrekking tot zoekmachines lijkt me dat je je kunt voorstellen dat zoekmachines ook steeds beter resultaten weergeven. Dit kan door middel van bepaalde algoritmes die kunnen bepalen waar een tekst over gaat en wat hier aan gerealteert is. Relevantie is in dit verhaal heel erg belangrijk.

Ik heb voor mijn stageproject geprobeert in het interactie ontwerp, het functioneel ontwerp en deze week het grafisch ontwerp de relevantie zoveel mogelijk proberen te bevorderen. Hieronder is een kleine sneak preview te zien van wat ik probeer te doen.

Plaatje van Bedrijfsweblog WebsDesign, pagina Kennisitems

Ik kan verder nog niet teveel loslaten, maar als de tijd rijp is zal ik jullie graag het eindresultaat laten zien.

Overige werkzaamheden

Ik heb naast mijn stagewerkzaamheden ook andere dingen gedaan. Zo heb ik voor arcen.nl heel wat werkzaamheden gedaan. Dit project is zoals gezegd een zuilproject waarbij er 8 zuilen door heel Arcen geplaatst worden die ervoor moeten zorgen dat de toerist te allen tijde optimaal geinformeerd kan worden. Hiervoor heb ik deze week de Google Maps applicatie in elkaar gezet. Zowel aan de voorkant als aan de beheerkant. Het moet namelijk mogelijk zijn om eigen fietsroutes te maken. Een geweldige ervaring om met Google Maps te werken. Voor dit project heb ik ook nog printstylesheets gemaakt. Dit zijn stukjes code die ervoor moeten zorgen dat als je een pagina uitprint, deze er netjes uitziet en er geen overbodige informatie op staat. Ik ben ook nog met dit project bezig geweest met Javascript. Dat heb ik naar eigen zeggen toch flink wat opgevijzeld. Maar we zijn er nog lang niet en ik kan nog steeds veel van Jeroen, mijn collega leren.

Voor Venrays Voorjaarsdictee heb ik flink wat updates gedaan, omdat het Dictee 2008 geweest is. Ger Gubbels heeft dit jaar gewonnen. Een plaatsgenoot uit Horst. Dus ik heb wat kleine aanpassingen in de code moeten doen, maar het meest was teksten aanpassen.

Top

Reacties op 'Week 11 en 12 bij WebsDesign // Bedrijfsweblog' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):