info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Inhaalslag: Het behalen van mijn bachelor

Gepost in: Fontys

Eindelijk ook op de weblog het bericht dat ik vanaf heden geen student meer ben. Ik heb zelfs mijn diploma al. Voor degene die het niet wisten. Ik was tijdens de diplomauitreiking van 11 juli 2008 op vakantie in Spanje met mijn vriendin. In dit bericht de highlights van de voortgang en de geschiedenis van het student zijn.

Fontys era voorbij

Het Fontys era is dan eindelijk voorbij. Na 4 jaar hard zwoegen heb ik mogen tekenen voor een papiertje wat in mijn ogen niet veel waard is. Ik heb welliswaar veel geleerd, maar vraag het alle andere 49 mede-alumni IMD van 2008, dan zul je horen dat ook zij dat zeggen.

Weliswaar was de IMD opleiding van de Fontys een pilot-opleiding (4 jaar geleden was ik 1 van de 150 studenten die aan deze opleiding begon. Hiervan zijn er dus 50 geslaagd), maar je mag toch van een opleiding verwachten dat ze het curriculum aanpassen aan de markt (Ook al hebben ze dat naar eigen zeggen gedaan). Ik heb om nu niemand voor het hoofd te stoten misschien de basis op Fontys geleerd, maar de kennis die ik bij mijn huidige baan gebruik is daar niet afkomstig van.

Ik heb jarenlang gezegd dat ze het boek Website Usability van Ward van de Put aan moeten schaffen voor eerstejaars studenten. Zo hebben ze heel snel de basisgeleerd van applicaties en software maken. Maar goed na 4 jaar weet ik beter. Zelfs na mijn voorzitterschap van de Instituuts Medezeggingsschaps Raad (IMR) bij de Fontys. Daar heb ik heel veel geleerd betreft strategie en bestuurlijke activiteiten, maar luisteren blijft moeilijk in een grote organisatie. Dat heb ik toch wel gemerkt.

Maar goed we moegen niet klagen. We zijn weer een diploma rijker. Wel met lof, maar dat is bijzaak. Ik ben tevreden over wat ik bereikt heb in de afgelopen 4 jaar en ik hoop dat dat gevoel alleen maar mag groeien.

Top

Reacties op 'Inhaalslag: Het behalen van mijn bachelor' (0)

Geen reacties

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):