info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Webdeveloper/Interaction Designer bij Connexx Communications

Gepost in: Algemeen

Van de straat naar de harde weg. Ik ben in het bezit van een jaarcontract bij Connexx Communications in Eindhoven. Ik ben hier Webdeveloper/Interaction Designer/DTP'er. Mijn hoofdfunctie is Webdeveloper. Dit bericht verteld een beetje hoe de sollicitaties zijn verlopen en hoe ik van vacaturezoekend naar sollicitatiegesprek hebben en vaste baan ben gekomen.

CIBER


Via mijn oma kreeg ik het telefoonnummer van Harm Beekmans dat deze werkte bij een bedrijf wat perfect voor mij was. Ik direct de site bekeken, maar er kwamen meteen een hoop vraagtekens. Wat is CIBER en wat zou mijn functie dan moeten zijn. Na gebeld te hebben bleek ik wel te passen bij de Intranetafdeling. Mario Smit was hier de verantwoordelijke voor en deze zou een gesprek met mij regelen. Na een bevestiging, nooit meer wat gehoord. Einde verhaal CIBER.

Boomerang

Boomerang ja. Het bedrijf dat altijd van die leuke kaartjes maakt. Ik dacht, misschien ligt daar een leuke functie en heb een open sollicitatie gestuurd. Na de vakantie van Sharon de Boer werd mij verteld dat er geen functie voorhanden was die past binnen mijn ambities. Dus dat was ook helaas pindakaas voor Boomerang.

VirtuosoMedia

Een klein bedrijfje in Eersel en zorgt vooral voor innovatieve toepassingen. Virtuosomedia was een bedrijf dat applicaties ontwikkelt voor erg veel sectoren. De VGMbox en ZorgTV zijn 2 dingen waarmee ze groot zijn geworden. E-learning is helemaal hun ding. Alle aspecten trokken me erg aan, het sollicitatiegesprek ging voorspoedig EN er werkte een oud stagiair en vriend Kevin Kerstjens. Wat kon er nog fout gaan. Omines dus.

Omines

Omines in Eindhoven is een klein bedrijf van 3 personen die voornamelijk programmeerwerk verrichten. Ze zijn heel erg goed in wat ze doen en ik denk dat ik hun niveau nooit zal bereiken met de dingen die ik gezien heb daar. Wat een PHP-kennis. Alles zag er heel erg goed uit en er werd me niets dan goeds geboden. Enige nadeel vond ik hier de nerd-sfeer. Ja nu zeg ik het weer, maar zo weet iedereen wat ik bedoel. Ik beschouw mezelf nog welke dag als een nerd, maar op een of andere manier voelde het niet zoals het hoorde. Ben toch meer een mix van creatieveling en nerd. Toch wilde ik mezelf eroverheen zetten (tsja eens nerd, altijd nerd ;-)) en de stap wagen om daar te gaan werken. Het was wel dag en nacht programmeren, maar de toekomst zou ook designwerk gaan bieden. Totdat Connexx om de hoek kwam kijken.

Connexx Communications

De eerste minuten spraken me al meteen aan. Reclamebureau Connexx Communications is een bedrijf wat op elk gebied je communicatie binnen je bedrijf kan voorzien van de juiste middelen. Of het nu briefpapier, brochures of complete huisstijlen zijn. Zelfs websites zijn oogappeltjes om naar te kijken. Niet zo gek dat ik me daar al helemaal thuis voelde.

De functie die me aangeboden werd, was om te beginnen als Webdeveloper en in de toekomst meer inktvis te spelen op alle afdelingen. Een wereldbaan dus! Ik kan de hele dag doen waar ik goed in was en wat ik graag doe. Daar hoef je niet lang over na te denken toch? Die kans heb ik aangegrepen en ben inmiddels al een week aan het werk. Wat vind je er allemaal van? Had je andere keuzes gemaakt? Laat het me weten in de reacties.

Top

Reacties op 'Webdeveloper/Interaction Designer bij Connexx Communications' (2)

Door: Marc overes op zondag 21 September 2008 16:35
Hé Mike, allereerst mijn complimenten voor je manier van bloggen. Ik mag dat wel, lekker direct.

Ook je artikel hierboven, dat is een toffe manier van vergelijk zoeken... ik voel daar wel een vorm van respect in. Komt bij mij in ieder geval beter over dan alleen die opmerking 'eigenwijs'... :-)

Ik zie dat je een toppie baan hebt gekregen, Gefeliciteerd! Ik wou dat ik jouw leeftijd nog had, en dan met de ervaring der jaren erbij...

Maar goed, ik blijf toch ook maar aan de gang om hiaten in kennis en vaardigheden aan te vullen.

Ik ben begonnen met de fotovakschool.. ik heb al lang zo'n prachtige camera maar nog nooit echt goed kunnen gebruiken...

Ik waag er een kleine site aan, nog in een pril stadium... www.webdokter.eu/fotodagboek

Misschien dat ik er een blog van ga maken, voorlopig moet ik er wat 'huiswerk' op gaan zetten.

In ieder geval wens ik je veel succes in je nieuwe en uitdagende werkomgeving!

Door: Niels keurentjes op woensdag 22 Oktober 2008 03:17
Haha Mike mooie omschrijving van ons bedrijf ;)

Bel een dezer dagen eens een keer of we nog een bak koffie gaan pakken? :)

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):