info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Sneller terug in bed kruipen

Gepost in: Overig

Dit maal een kort berichtje. Maar voor veel forenzen een mooie toevoeging op hun ochtend ritueel. Mij komt het, nu even niet maar in Januari zeer zeker ;-), heel erg goed uit.De NS heeft in samenwerking met traphic.nl (Vialis) een project gestart dat ten aller tijde een beeld moet geven op de actuele informatie (lees, die vervelende vertragingen) van het spoornet in Nederland.

Dit project is een nieuwe toevoeging op de al bestaande file-informatiesite. De NS hoopt dat reizigers die nu middels de site  de treininformatie gaan vergelijken en dan kiezen of ze met de auto of het openbaar vervoer zullen reizen.

Klik op een station om te zien op welk traject er vertraging is.

Voor mij een prima mogelijkheid om 's ochtends direct te zien of ik weer in mijn bedje kan kruipen. Terwijl ik vroeger 30 minuten naar het station moet fietsen om er daarna achter te komen dat er vertraging van een uur was. Altijd leuk om te horen zoiets.

Ben wel benieuwd hoe vaak per uur de site vernieuwd wordt.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een RSS feed. Voor degene die nog niet weten wat dat is, Ik heb op min weblog een uitgebreide pagina staan met de voordelen en de mogelijkheden van RSS en RSS readers.

Maar ik heb dus een RSS mogelijkheid weten te bemachtigen die aangeeft als er een vertraging is op een bepaald traject. Dus in een ander jasje dan de website maar met hetzelfde doel. Kopieer het volgende adres:

NS vetragingen feed

in een RSS reader en je krijgt netjes alle vertragingen van de NS op je schermpje getoond. Of natuurlijk voor de meer technische medemensen op je PDA of telefoontje.


Top

Reacties op 'Sneller terug in bed kruipen' (4)

Door: Joepie op vrijdag 3 November 2006 12:47
Hey Mike!

Long time no see!? Heb je je haartjes gekortwiekt?! ;-) Wat zullen de dames in Horst daarvan vinden.... hihihih
De tijd dat je nog in Turkije zit is niet meer zo lang, maar ik ben wel benieuwd naar jouw verhalen die je te vertellen hebt naast de weblogjes op je site. C ya very soon!
J
Door: Yvette op vrijdag 3 November 2006 16:03
Zeg Joep... Wat voor info heb jij gekregen. Volgens mij zit Mike namelijk nog niet eens op de helft van zijn tijd. Ons een beetje lekker maken hè...:P!
Maar ja.. niks aan te doen he.
Mike heel fijn weekend!! Ik denk trouwens dat ik een msn bug heb, heb je namelijk nog steeds niet online als ik in den bosch ben.
Kus
Door: Mike van hoenselaar op zaterdag 11 November 2006 10:49
Ik zit inmiddels op dag 53 (week 10), dus ik ben over de helft. Zoals het er nu uit ziet ben ik half januari weer op nederlandse bodem te vinden.

@Joep
Moet je toch echt wat vaker terug komen ;-). Dat haar is er al meer dan een maand af, is alweer oud nieuws :P
Door: Joepie op maandag 30 November 2009 15:39
Slecht hoor ik zit hier te schelden
¡²³4^^%%$$#$^&&*

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):