info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

Een Buys Internetzoen voor jou

Gepost in: Algemeen

Het begon allemaal met een naamswijziging in het voorjaar van dit jaar. Buys en Koekfabrikant Van der Breggen kregen zoveel protest op hun Negerzoen (Door Roy Groenberg van Stichting Eer en Herstel Betaling Slachtoffers van Slavernij in Suriname) dat ze besloten om het woord neger niet meer te gebruiken. Dat dacht iedereen tenminste.

Vandaag is het bericht in Trouw verschenen dat het allemaal een stunt! was. Het was allemaal een marketingstunt om de nieuwe formule kracht bij te zetten. Het bedrijf heeft de naam niet veranderd omdat het woord 'neger' kwetsend zou zijn. "Wij hadden al langer het idee om themazoenen op de markt te brengen. Zoals de WK-zoen. Of de voorjaarszoen die rond valentijnsdag op de markt komt.", aldus Miranda van Rooijen (namens van der Breggen).

Allemaal om de omzet te laten stijgen. Meer centjes in het handje te krijgen. Maar vergeten hierbij dat HEEEL Nederland er in rep en roer over geweest is. Iedereen had het er over. Zelfs afgelopen Sinterklaas was het weer een HOT topic. Alle zwarte pieten waren namelijk door een regenboog gevaren en verkleurd. Dankzij de discussie die Buys negerzoen destijds opgewekt heeft. Moet niet gekker worden. OK vanuit marketing oogpunt kan het gewoon niet beter, maar om daar discriminatie en cultuurverschillen bij te gebruiken, wat nu toch al een HOT topic is en heel erg gevoelig is, gaat bij mij wel erg ver. Ben benieuwd hoe jij daar over denkt.

Maar om de schade te verlichten, namens mij en met de woorden van Buys, een hele dikke 'Buys Internetzoen', een zoen die onbeperkt verkrijgbaar is , een zoen die geen houdbaarheidsdatum heeft en een zoen recht uit mijn hart geupload naar dit stukje, zonder marketing fratsen, dat scheelt.
(via Molblog)

Top

Reacties op 'Een Buys Internetzoen voor jou' (5)

Door: Alex op woensdag 20 December 2006 13:09
Lang leve de negerzoen, lang leve de ZWARTE Piet (of Henk, of Kees, of Mark, of Mike), lang leve het feit dat neger in het woordenboek blijft staan!!! (was ook zo'n discussie)...

Wat folklore is, moet folklore blijven...om maar alles te gaan aanpassen onder het kopje 'discriminatie'!? NEE

En trouwens, neger komt van het latijn Niger: is een land in Afrika; toepasselijker kan het toch niet!? Zouden ze dat dan ook moeten veranderen...?
Door: Marc op woensdag 20 December 2006 13:12
Als alles goed is werkt het nu weer :-P. Al weet ik helemaal niet meer wat ik gisteren op de bericht gepost heb.
Door: Mark op woensdag 20 December 2006 13:25
Wie heeft het recht om in eeuwenoude tradities te interfereren.. Marketingstunt of niet: mensen als Roy Groenberg behoren tot een zeer bekrompen denkende groep ochtendjas-surrealisten, waarvan ik hoop dat ze binnenkort zijn uitgestorven. Discussies als de ŽnegerzoenŽ en de gekleurde pieten versterken alleen het wij - zij gevoel en werken extreem averechts tav het onderling begrip tussen bevolkingsgroepen. Niet voor niks zeggen veel negroide Nederlanders dat ŽnegerzoenenŽ best ŽnegerzoenenŽ mogen blijven heten..
Sorry mike, moest ik even kwijt ,P
Door: Mark op woensdag 20 December 2006 13:34
Lol lex ;)..
Zullen we een tegenbeweging oprichten met als enige statutaire doel de verspreiding van het woord ŽnegerŽ ter behartiging van de uitingsvrijheid..?
De Stichting Eer en Herstel Betaling Slachtoffers van Slavernij.. Pff Dat is hetzelfde alsof je zegt: het woord mof moet worden afgeschaft omdat het te zeer wordt geassiocieerd met de wandaden van de duitsers in de Tweede Wereldoorlog en zodoende beledigend is voor mij! De Stichting Eer en Herstel de Slachtoffers van niet zoŽn lieve woorden..
Door: Alex op woensdag 20 December 2006 14:52
Naam: Stichting voor Afschaffing Stichtingen m.b.t. Slavernij & Discriminatie van Negri

Doel: Het afschaffen van de met hierboven genoemde te associëren stichtingen.

Secundair doel: De uitroeiing van blanke ochtendjas-surrealisten.

Middels: vergif in de negerzoen, vergif in vegetarisch voedsel, jeukpoeder in geitewollensokken.

Bijkomend effect: zeikende, werkeloze, stinkende extreem-links lullende, op de bank hangende natuuractivisten sterven uit.

Gewenst resultaat: het behoud van Sinterklaas als volksfeest, de stopzetting van doelloze discussies omtrend achterhaalde onderwerpen, het weghalen van tegenstellingen.

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):