info[at]mikevanhoenselaar.nl

follow MikevHoenselaar at http://twitter.com

De Fontys Copyshop en de rib uit mijn lijf

Gepost in: Fontys

Nu had ik vanmorgen nog een mailtje van de Fontys gekregen dat ik een opleiding doe die in de Onderwijs Commissie van de Fontys niet bekend is, krijg ik nu toch wel even wat andere koek.

Het einde van de stage nadert, het stageverslag moet gemaakt worden. Nu had ik het idee gekregen omdat ik in Turkije zit en het versturen van post hier niks is (meer dan 2 weken) en ik mijn ouders ook niet wil opzadelen met consequenties als ze het te laat op zouden sturen, om het rechtstreeks naar de Fontys copyhop te sturen. Deze printen het en Eric Slaats (IMD coordinator) laat ik het voor mij ophalen. Deze beste man geeft het af bij het Fontys Stagebureau. Kippetje eitje....zou je denken.

Mailtje naar de beste man gestuurd, hij vond het prima, dat kon niet meer stuk. Dinsdag een mailtje met het stageverslag naar de copyshop gestuurd. Vandaag krijg ik een telefoontje van mijn vader. Fontys had gebeld. Of ik het zeker wist dat ik 3 stageverslagen wilde printen. "Euhm ja!", of ik dan ook wist dat dat me dat 150 euro wil geven voor het maken van 3 verslagen. HOPPA, daar gaat weer een rib uit mijn lijf! Ik koop voor 150,- euro een nieuwe printer en kan er een jaar mee printen!! (of zoals Mellanie zei: voor hetzelfde geld kun je het laten kalligraferen!)

1 A4 in kleur kost 0,55 en aangezien 1 verslag 150 pagina's was (stomme bijlagen ook!) kwam het dus ongeveer hierop uit. Nou maar meteen gezegd dat dat 3de verslag niet meer hoeft. Laat het maar bij 2, wat eigenlijk 1 kan worden maar daar later meer over.

Waarom dan in eerste instantie 3? Nou 1 verslag voor mijn medestudent die ook bij mijn eindverdediging aanwezig dient te zijn. 1 verslag voor mijn stagedocent die bepaald of ik mijn stage wel of niet gehaald heb (En Lucas, wat wordt het? ) en 1 verslag voor het archief.

Nu kan het allemaal velen malen makkelijker als je gewoon je gezonde verstand gebruikt. Je hebt theoretisch 3 verslagen nodig, maar in de praktijk is 1 meer dan voldoende.

Optie1:
Ik laat 1 verslag printen bij de copyshop en zorg daarmee dat mijn verslag voor de 12de bij mijn stagedocent is, die heeft 5 dagen om het te lezen (inmiddels de 17de), deze stuurt het naar de medestudent die het de 19de in zijn bezit krijgt. Deze heeft dan nog minimaal 7 dagen om het te lezen en om het tijdens de verdediging mee te nemen en in het archief te plaatsen. (credits gaan na aandringen naar David :P )

Optie2:
Mocht dit niet gewenst zijn dan kan er nog gekozen worden om alles digitaal naar beide heren te sturen en achteraf het enige geprinte verslag bij de verdediging zelf in te leveren voor het archief.

Dus Mikie is het jaar goed begonnen met een flinke rib uit zijn lijf getrokken. Iemand nog tweedehands geld over?

Update: Een collegastudent, meneer David Halford heeft hetzelfde probleem. Hij heeft een berekening gedaan hoeveel winst de Fontys maakt op 1 kopie. Echt schandalig veel!

Top

Reacties op 'De Fontys Copyshop en de rib uit mijn lijf' (5)

Door: Laurence op donderdag 11 Januari 2007 16:58
Ik ben zo'n 60 - 70 kwijt ervoor. Maar het zou best kunnen dat ik bijlagen ben vergeten(PvA, Proffesional E-Skills zitten erin en de opdrachten die ik tijdens mijn stage heb uitgevoerd zitten in het verslag verwerkt). Dus 20 pagina's verslag in kleur en 20 pagina's bijlagen ook in kleur.

Kasjing!!
Door: Funzy op donderdag 11 Januari 2007 23:11
En zo hobbel je van het ene probleem naar het andere :-S Lang leve Fontys.
Door: Martijn op dinsdag 6 Januari 2009 09:58
Misschien moet je dit eens proberen:
PRINT123
Het werkt met een staffel, dus hoe meer pagina's hoe goedkoper en ook mogelijkheid om eerste pagina in kleur te doen en de rest zwart wit.
Door: Bart van diepen op dinsdag 31 Maart 2009 20:40
Hey,

Bij Printenbind.nl kun je gemixt kleur en zwart wit aanleveren. Je betaalt niets teveel en ze zijn supergoedkoop. Kwaliteit was ook goed, niets te klagen.

succes
Door: Copyshop breda op maandag 10 Oktober 2016 12:54
De kosten van de Fontys printshop liggen wat aan de hoge kant. Bij onze Copyshop in Breda was je voor het printen minder dan de helft kwijt geweest.

Top

Reactie toevoegen

Reactie plaatsen
  1. (verplicht)
  2. (verplicht)
  3. (verplicht)
  4. [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]

  5. Notice: Undefined index: captcha in /srv/home/mikevanhoenselaarnl/domains/mikevanhoenselaar.nl/htdocs/www/bericht.php on line 402
  6. Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen dient u eenmalig hieronder de letters abcde in te vullen.
  7. Onthoud mijn gegevens:
  8. E-mail mij de reactie(s):